Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA-leidraad voor programma gemeenteraadsverkiezingen 2002

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA publiceert leidraad program gemeenteraadsverkiezingen maart 2002

Leefbare dorpen en steden en verantwoordelijke lokale overheden

"De overheid dient tijdig in de openbaarheid verantwoording af te leggen en zich te kenmerken door transparantie, doeltreffendheid en vooral een gezaghebbend optreden." Dat betekent onder meer stoppen met het gedoogbeleid, prioriteit geven aan toezicht op en handhaving van vergunningsvoorschriften, avondopenstellingen van gemeentehuizen en meer internetloketten.

Dit zijn de belangrijkste aanbevelingen uit Verantwoordelijke gemeente, sterke gemeenschappen, de leidraad voor het CDA-programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart 2002. Deze leidraad is geschreven door een commissie onder leiding van de Rotterdamse wethouder Sjaak van der Tak.

De titel Verantwoordelijke gemeente, sterke gemeenschappen appelleert enerzijds aan de noodzaak dat de gemeente vanuit het besef van verantwoordelijkheid betrouwbaar en voorspelbaar is in haar gedrag ten opzichte van burgers, ondernemers, maatschappelijk middenveld en andere overheden. Anderzijds appelleert de titel aan een nieuw verantwoordelijkheidsbesef en maatschappelijke actiebereidheid van gemeenschappen van mensen om waarden en normen, alsmede leefbaarheid en levendigheid weer een breed draagvlak in de samenleving - zowel in de stad als in het landelijk gebied - te laten verwerven.

Voortzetting van groene lijn
Met de nadruk op verantwoordelijke lokale overheidsbesturen bouwt de Commissie Van der Tak voort op de groene lijn die het CDA de afgelopen jaren laat doorklinken in al zijn rapporten en bijdragen, namelijk: het pleidooi voor het herstel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid.

Naast de nadruk op overheidsbesturen die hun verantwoordelijkheid moeten nemen, kiest de Commissie Van der Tak ervoor gemeenschappen van mensen, zoals gezin en jeugd, school, ouderen en vrijwilligers, maar ook buurten en wijken, te versterken. Om die reden pleit de Commissie onder meer voor het invoeren van een wethouder Gezins- en jeugdbeleid en het uitbreiden van de initiatieven met de brede school.

Nadere informatie: CDA-Partijvoorlichting, tel: 070 3424842/814/817

Bestelwijze
De Leidraad kan worden besteld door overmaking van f9,50 per exemplaar naar postbankrekening 137.000 t.n.v. de Centrale Verrekenkas CDA, Den Haag, o.v.v. "Leidraad", aantal exemplaren en verzendadres. (Bij afname van 6 of meer exemplaren geldt een korting van 25%)

De publicatie is voor dezelfde prijs ook verkrijgbaar op diskette. Vermeld in dat geval bij overmaking: "Diskette Leidraad". Na betaling krijgt u de Leidraad/diskette toegestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie