Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord Venlo: brommerongeval

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 3-04-2001
Mediaberichten 3 april / 12.30 uur

ROERMOND: 2 Gewonden bij ongeval met snelle bromfiets

ROERMOND Doordat ze op de Heinsbergerweg ten val kwamen met hun bromfiets zijn maandagmiddag kort na half vier twee jongens uit Roermond, 15 en 17 jaar oud, gewond geraakt. Het tweetal is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De twee jongens hadden de bromfiets voor een ritje even mogen lenen van hun 16-jarig vriendje. Het ritje eindigde echter op de Heinsbergerweg toen de 15-jarige met vrij hoge snelheid de macht over het stuur verloor en tegen de stoeprand reed. Hierdoor kwam de bromfiets ten val. Politieonderzoek wees uit dat de bromfiets was opgevoerd. De 15-jarige bestuurder krijgt nu een proces-verbaal omdat hij geen bromfietscertificaat heeft en omdat hij reed op een opgevoerde bromfiets.

VENLO: Dronken automobiliste

VENLO De politie heeft maandagavond rond 18.30 uur op de Urbanusweg een 31-jarige automobiliste uit Venlo aangehouden. Een blaastest wees uit dat de vrouw teveel had gedronken. Haar auto bleek niet APK-gekeurd en niet verzekerd te zijn. Haar rijbewijs was in augustus 1999 ingevorderd omdat ze toen betrapt was op het rijden onder invloed. Ook in 1995 was ze al eens voor eenzelfde feit bekeurd. De vrouw kreeg een rijverbod van twaalf uur. Met toepassing van snelrecht moet zij zich al op 13 juni verantwoorden voor de rechter.

ROERMOND: 16-jarige speelt met (nep)pistool

ROERMOND De politie heeft maandagavond kort voor half acht in een parkje aan het Gebroek een 16-jarige jongen uit die stad aangehouden. De jongeman zat met zijn vriendin op een bankje, toen getuigen zagen dat hij een pistool bij zich had. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde bleek het om een plastic pistool te gaan, dat er uitzag als een echt pistool. Omdat zon wapen onder de wapenwetgeving valt werd de jongeman aangehouden en het pistool inbeslag genomen. De jongen verklaarde het wapen in het parkje te hebben gevonden. Tegen hem zal een snelrechtprocedure worden gestart.

WEERT: Bromfietsdief gepakt

WEERT De politie heeft maandagavond kort voor half acht een 32-jarige inwoner van Weert aangehouden omdat hij wordt verdacht van diefstal van een bromfiets.

De politie zag de man op een bromfiets rijden op de Bocholterweg. Een controle wees uit dat de man niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en de bromfiets bleek dezelfde dag vanuit een woning aan de Kerkstraat in Weert te zijn gestolen. De man is voor verder onderzoek ingesloten en de bromfiets is terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

REGIONAAL: 1.236 PVs bij snelheidscontroles

VENLO Bij diverse snelheidscontroles heeft de politie 1.236 weggebruikers bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid.

In de periode 27 maart t/m 2 april registreerde de flitspaal aan de Rijksweg in Swalmen 753 overtredingen. In totaal passeerden 78.000 voertuigen dit controlepunt, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Bij twee snelheidscontroles op de Rijksweg in Reuver werden maandag 471 weggebrukers bekeurd. Terplaatse geldt een maximum snelheid van 30 km/u in verband met wegwerkzaamheden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u (motorrijder). In totaal werd van 1.155 voertuigen de snelheid gemeten.

Een snelheidscontrole op de Nijken in Roggel leverde maandag tussen 15.30 en 16.00 uur twaalf bekeuringen op. Terplaatse mag 30 km/u worden gereden in verband met wegwerkzaamheden; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u. Het totaal aantal gecontroleerden is niet bekend.

SWALMEN: Merkwaardige lotenverkoop

SWALMEN De politie adviseert om niet aan de deur contracten tot automatische afschrijvingen te ondertekenen bij lotenverkoop, waarvan de opbrengst onduidelijk is.

De politie komt tot dit advies na een melding van een inwoner van Swalmen waar maandag rond het middaguur een onbekende vrouw een lot verkocht voor de prijs van tien gulden en tevens de koopster een contract liet tekenen voor automatische afschrijving van 12,50 gulden voor een maandelijks lot. Het contract blijkt nu een machtiging te zijn tot maandelijkse afschrijving van 47,50 gulden. De benadeelde, een 39-jarige inwoonster van Swalmen, heeft de machtiging onmiddellijk ongedaan gemaakt bij haar bank. De politie onderzoekt nu of er sprake is van oplichting.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie