Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht Rijn & Venen: zonder helm op motor

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.45 uur
Motorrijder zonder helm

WOERDEN Een motorrijder reed maandagavond even na zes uur op de Hoge Rijndijk zonder helm op zijn motor langs een agent. De agent zette de achtervolging in, waarna de motorrijder de snelheid opvoerde. Op de Molenvlietbaan ging de man rechtsaf het Haagwindeveld in. De motorrijder reed de stoep op langs wegspringende kinderen. In verband met het gevaar voor anderen stopte de politie de achtervolging. De motorrijder scheurde door. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Motorrijders vallen

MONTFOORT Een motorrijder die niet snel genoeg in de gaten had dat zijn voorganger remde, schampte zijn voorganger maar viel niet. De voorste motorrijder kwam ten val. De achterste motorrijder kon hem niet ontwijken en viel ook.

Het ongeluk gebeurde maandagavond rond acht uur op de M.A. Reinaldaweg. De voorste motorrijder, een 23-jarige inwoner van Maarssen, remde na de waarschuwing U rijdt te snel. Een 30-jarige plaatsgenoot van hem reed op de motor achter hem en schampte de 23-jarige, maar kon zijn motor overeind houden. Zijn voorganger viel echter wel.
De achterste motorrijder, een eveneens 23-jarige inwoner van Maarssen, kon zijn gevallen plaatsgenoot niet ontwijken, reed over hem heen en viel ook. De twee 23-jarige jongemannen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De achterste motorrijder brak vermoedelijk zijn teen, de voorste heeft waarschijnlijk een gebroken schouder en gebroken ribben.

Alcoholcontrole

RIJN & VENEN In het kader van de actie Doe nuchter, rij alcoholvrij, hield de politie maandagavond verschillende alcoholcontroles in het politiedistrict Rijn & Venen.

Tussen kwart over acht en negen uur deden 51 passanten op de Bloklaan in Loenen aan de Vecht de blaastest. Geen van hen had te veel gedronken. In diezelfde plaats werd tussen acht uur en half tien gecontroleerd op de Rijksstraatweg. Hier moesten vijftien bestuurders blazen. Een 63-jarige automobilist uit IJmuiden blies 0,54 promille en kreeg een boete van 410 gulden en een rijverbod van een uur.

Op de Groenlandsekade en de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen moesten zeventien bestuurders blazen. De controle werd hier tussen negen en tien uur in de avond gehouden Eén van hen, een 46-jarige automobilist uit Vinkeveen, blies 0,8 promille en kreeg een boete van 410 gulden en een rijverbod van twee uur.

Van de 37 bestuurders die op de Straatweg in Breukelen, tussen tien uur en kwart voor elf, werden gecontroleerd, had niet één te veel gedronken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie