Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiek manifest FNV: Minder markt, meer mens

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiek manifest FNV: minder markt, meer mens

De controle en regie over de infrastructuur - wegen, spoor, elektra, gas , water, kabel, etc.- dienen in overheidshanden te blijven. En willen we ons goede stelsel van arbeidsverhoudingen behouden, dan zijn voortzetting van de algemeen verbindend verklaring van CAO's en verplichtstelling van pensioenregelingen absolute voorwaarden.

Dat staat onder meer in het manifest 'Minder markt, meer mens' waarmee de FNV de komende maanden de boer opgaat richting politieke partijen. 'Rond de verkiezingen kunnen wij dan onze leden vertellen waar onze stem in verkiezingsprogramma's werd gehoord', aldus Nederlands grootste vakcentrale.

In het document zegt de FNV dat er best iets positief is te melden. Bijvoorbeeld over de economische groei en de werkgelegenheid. Maar zij constateert tegelijkertijd dat het onbehagen groeit: 'De mensen voelen dat alles tot een economische waarde dreigt te worden teruggebracht,' aldus het manifest. Maar ook: 'De BSE-crisis, de vuurwerkramp in Enschede en de problematiek van mond- en klauwzeer roepen vragen op over markt en overheid.' De FNV constateert dat afstandelijkheid en zakelijkheid hand in hand gaan met een voortgaande verschraling van collectieve voorzieningen als gezondheidszorg, het onderwijs en de veiligheid op straat.

Dat leidt tot de conclusie dat er reden is tot zorg. En reden tot debat over de rol van de overheid, markt, politiek en het maatschappelijk middenveld. In de komende tijd wil de FNV daar inhoud aan geven.

FNV Voorlichting
Els Tieman: 020 - 58 16 550

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie