Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterfolder Waterschap Groot Salland ook online te lezen

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Waterschap Groot Salland
Zoek soortgelijke berichten
Waterschap Groot Salland

Zwolle, 2 april 2001

Waterfolder Huis-aan-Huis in Colmschate en de Vijfhoek verspreid

Ook on-line waterinformatie beschikbaar.

Het Waterschap Groot Salland verspreidt in de Deventer wijken Colmschate en de Vijfhoek de folder Wonen bij het water, wonen met het water'. Deze folder geeft informatie over de wijze waarop de zorg voor het oppervlaktewater in deze wijken is geregeld. Met welke regels de bewoners te maken kunnen krijgen en wat de rol van het waterschap in de wijk is. Ook wordt on-line via www.wgs.nl/colmschate en www.wgs.nl/vijfhoek meer informatie geboden.

Een nieuwe Keur
Om dichtgroeien te voorkomen, voert het Waterschap Groot Salland ook in Colmschate en de Vijfhoek onderhoud uit aan sloten, kanalen, plassen en oevers. Overlast voor wijkbewoners wordt zoveel mogelijk voorkomen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van maaiboten. Maar het waterschap moet ook de ruimte krijgen om onderhoud uit te voeren. Daarom is voor bewoners die aan het water wonen in de zogenaamde Keur van het waterschap vastgelegd wat wel en niet mag. De belangrijkste regels van de Keur zijn in de folder opgenomen. Ook is de nieuw Keur te downloaden.

Waterschap en gemeente
Het waterschap en de gemeente dragen samen de verantwoordelijkheid voor het water in woonwijken zoals oppervlaktewater, grondwater, regenwater en riool- en afvalwater. Het waterschap heeft tot taak ervoor te zorgen dat de stadswateren de juiste hoeveelheid water bevatten en dat ze de gewenste kwaliteit hebben. De gemeente zorgt voor inzameling van het afvalwater en het transport naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Hier neemt het waterschap de taak over door het vervuilde water te zuiveren, waarna het als schoon water wordt geloosd op de IJssel.

Fotowedstrijd
Om water ook in Colmschate en de Vijfhoek meer in beeld te brengen organiseert het waterschap een fotowedstrijd. Het thema van de wedstrijd is veelzijdig met water in beide wijken. Inzendingen kunnen tot 1 september 2001 bij het waterschap worden aangeleverd. Meer informatie staat op de website.


--- einde persbericht---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie