Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Seniorenritten in Breda gaan weer van start

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


01-03-2001Seniorenritten gaan weer van start
Op dinsdag 3 april 2001 gaan de seniorenritten weer van start. Oudere verkeer-deelnemers (50+) met rijbewijs en eigen auto kunnen zich dan laten toetsen op theoretische verkeersken-nis en de praktische rijvaardigheid. De afgelopen vijf jaren waren deze ritten een groot succes.
Een verminderde rijstijl, afnemende lichaamsfunc-ties en vernieuw-de verkeersre-gels en

-borden zorgen er vaak voor dat de veiligheid van oudere verkeersdeelne-mers afneemt. Deze bijeenkom-sten vinden dan ook plaats om de veiligheid van ouderen in het verkeer te verhogen. De deelne-mers krijgen aan het eind van de cursus een advies over hoe de eigen veiligheid en daardoor ook de veiligheid van andere verkeerdeelne-mers verhoogd kan worden.

Een seniorenrit bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkrit inclusief nabespreking. Ook worden een gehoortest en een ogentest afgenomen. Alle onderdelen worden binnen één dagdeel (ochtend/middag) afgewerkt. Deze toetsing gebeurt geheel op vrijwillige basis. De resultaten ervan hebben geen invloed op het rijbewijsbezit. De gezamenlijke rijscholen verzorgen de seniorenritten. De organisatie is in handen van de gemeente Breda in samenwerking met het SOB (Stichting Ouderenwerk Breda). De gemeente doet dit in het kader van het actieve verkeersveiligheidsbe-leid. Men kan zich tot en met 16 maart telefo-nisch bij het SOB opgeven (telefoon 076-5251532). Informatiefolders zijn verkrijgbaar bij de ouderen-steun-punten, de wijkbureaus van de Politie, bibliotheken, de meldpunten in de wijken, bij alle buurt- en gemeenschapshuizen of de balie voorlichting in de (deel)Stadskan-toren. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen ¦ 25,- per deelne-mer. Iedereen die in Breda woont en ouder is dan 50 jaar en bovendien in het bezit van rijbewijs en auto kan zich inschrijven.

De seniorenritten worden gehouden op dinsdag 3 april van 08.30 - 12.15 uur of van 13.15 uur - 17.00 uur in gemeenschapscentrum De Wegwijzer, Steendorpstraat 2 in Breda (Hoge Vucht). De praktijkrit gebeurt in de eigen auto. Na afloop ontvangen de deelnemers een naslagwerk over alle wijzigingen in de wegenverkeerswet en een deelnamecertificaat.

Breda, 1 maart 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie