Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Hollands Midden: cursus 'Poltie voor Burgers' start

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 april 2001

In Leiden Noord start cursus 'Politie voor Burgers' Leiden Vanavond, 3 april 2001, omstreeks 19.30 uur, start in het bureau aan de Langegracht de cursus 'Politie voor Burgers'. Deze cursus, ontwikkeld voor de Nederlandse Politie door het korps Gelderland Midden en het Landelijk Selectie- en Opleidingsinstituut Politie (LSOP), wordt voor het eerst in de regio Hollands Midden toegepast, met name voor geselecteerde inwoners vanuit de wijk Leiden - Noord. In acht wekelijkse cursusavonden krijg en zij de unieke gelegenheid om in de keuken van het politiebedrijf te kijken. Wijkagent Ted van der Meer van het team Noord, gaat het project uitvoeren.

De cursusavonden worden zoveel mogelijk verzorgd door politiemensen uit de wijk. Zij behandelen onderwerpen die een algemeen of wijkgericht karakter hebben. Naast de theorie en de organisatie van het politiewerk gaan de cursisten o.a. ook een kijkje nemen bij de meldkamer en krijgen zij instructie op het Fire Arms Training System.

De ervaringen, opgedaan in Gelderland Midden hebben geleerd dat de cursisten tijdens en na de cursus hun beelden over de politie in positieve zin bijstellen. Zij krijgen meer begrip voor het politiewerk, waardoor de verstandhouding en het begrip tussen politie en de burger in de buurt sterk wordt verbeterd. Daarnaast is uit onderzoek gebleken, dat de cursisten meer bereid zijn om hun politie een handje te helpen bij acties en projecten in de wijk.

(Meer informatie over de inhoud van bovenstaand bericht is te verkrijgen bij Frank vergeer op bovenstaand telefoonnummer)

Inbraak in woning Leiden Op maandag 2 april werd in de ochtend ingebroken in een woning aan de Vossebes. Om binnen te komen werd een ruit ingegooid. Het is nog niet bekend of er iets uit de woning is weggenomen.

Lik op stuk Roelofarendsveen In de vroege maandagmorgen van 2 april heeft de politie een 27-jarige man uit Roelofarendsveen aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol in een oranje bestelbus over de Galgekade. De man blies 345 ug/l; 0,80 promille bij de blaastest. De man kreeg een boete van f 550,-.. Als hij niet betaald zal de zaak alsnog voor de rechter komen.

Buizenconstructie omver Koudekerk aan den Rijn Op de Hoogewaard is maandagmiddag 2 april een vrachtwagen tegen een buizenconstructie gereden. Over de Hoogewaard ligt een stalen transportbrug die het mogelijk maakt tussen een bedrijf aan de ene kant van de Hoogewaard en schepen aan de andere kant van de weg, goederen te transporteren, zonder dat het verkeer wordt gehinderd. Maandagmiddag rond 16:30 uur reed een 45-jarige chauffeur in de richting van Koudekerk. Hij had zojuist vracht geladen en daarbij gebruik gemaakt van een hydraulische kraan. De man had de kraan, achterop zijn oplegger, echter onvoldoende laten zakken, waardoor de kraan achter de transportband bleef hangen. De gehele brugconstructie was na de aanrijding dermate beschadigd dat de transportband is neergehaald. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De afhandeling heeft tot gevolg gehad dat de Hoogewaard tot ongeveer 18:30 uur voor het verkeer afgesloten is geweest.

Woninginbraak Nieuwerkerk a/d IJssel Verscheidene inwoners van Nieuwerkerk a/d IJssel ontdekten in de ochtenduren van maandag 2 april slachtoffer te zijn geworden van woninginbraak of een poging daartoe. In drie woningen aan het Ereprijsveld en twee woningen aan het Madeliefveld werd een poging tot inbraak gedaan. Hierbij werd er aan de slotplaten gerommeld. In een woning aan het Begoniaveld werd daadwerkelijk ingebroken. Weggenomen werden onder andere een camera, geld en een gsm. Uit een woning aan het Kamilleveld werden onder andere videobanden meegenomen. Uit een woning aan het Madeliefveld werden onder andere een fototoestel, een gsm en sieraden meegenomen.

Aanrijding Waddinxveen Een 65-jarige Waddinxvener is maandagmiddag 2 maart omstreeks 14.15 uur met zijn snorfiets tegen een auto aangereden op de kruising Kanaaldijk / Dreef. De man reed over het fietspad langs de Dreef en reed bij rood licht de kruising op. De automobilist, een 40-jarige Woerdenaar, reed vanaf de Kanaaldijk rechtdoor de Kanaalstraat op bij groen licht. De Waddinxvener is met pijn aan de heup overgebracht naar het Bleulandziekenhuis.

Vlam in de pan, handen verbrand Bodegraven De politie werd gistermiddag geroepen bij een incident 'vlam in de pan' bij een woning aan de Prins Bernhardstraat in Bodegraven. Een 16-jarige jongen had de pan, nadat de vlam erin was geslagen, opgepakt en buitengezet. Hij had hierdoor 2e graads brandwonden aan zijn handen opgelopen. De brandweer kwam ook nog ter plaatse, maar hoefde niet in actie te komen. Het slachtoffer is afgevoerd naar het Bleuland.

Verkeersongeval letsel Gouda Het negeren van twee rode verkeerslichten op het Albert Plesmanplein leidde gistermiddag, omstreeks 16.50 uur tot een aanrijding tussen een fietster en een auto. De fietster, een 75-jarige Goudse, negeerde het 1e rode verkeerslicht nabij het Riagg en het 2e rode verkeerslicht op het tussenstuk op het verkeersplein./ Intussen trok het verkeer op en de bestuurder van een personenauto reed tegen haar aan. De vrouw moest met een ambulance worden afgevoerd nar het Groene Hart Ziekenhuis. Het is nog onbekend welk letsel zij heeft opgelopen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie