Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Domeinnaamkwestie leefbaarhilversum.nl aan Rijdende Rechter

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

3 april 2001

leefbaarhilversum.nl legt domeinnaamkwestie voor aan Rijdende Rechter

De 23-jarige Hilversummer Wilbert de Vries heeft de eis van de politieke partij Leefbaar Hilversum voor overdracht van zijn domeinnaam www.leefbaarhilversum.nl voorgelegd aan de Rijdende Rechter.

De Vries verspreidt via de website leefbaarhilversum.nl sinds enige tijd informatie voor Nederlandse automobilisten over hoe zij bijvoorbeeld het snelst in parkeergarages in Hilversum kunnen komen. Ook geeft hij op zijn site informatie over tijdelijke wegopbrekingen en omleggingen in Hilversum. Hij is op dat idee gekomen nadat hij de afgelopen paar jaar als taxichauffeur in de Gooi en Vechtstreek heeft gewerkt.

De politieke partij van Jan Nagel vindt dat De Vries die domeinnaam heeft 'gekaapt' en eist overdracht van de site. Nagel heeft een advocaat in de arm genomen, die De Vries vorige week via een aangetekende brief heeft gesommeerd de registratie van de domeinnaam over te dragen aan de politieke partij.

Daartoe is De Vries niet bereid. Hij is van mening dat er van kapen of diefstal van de naam geen sprake is omdat hij als eerste de naam 'leefbaarhilversum' heeft laten registeren bij de domeinnamenstichting SIDN. Bovendien vindt hij dat er geen sprake kan zijn van verwarring. "Die politieke partij houdt zich alleen in Hilversum bezig met lokale politiek. Daar hoort de rest van Nederland nauwelijks iets van. Mijn site is in de eerste plaats bedoeld voor automobilisten uit heel Nederland die snel hun weg in Hilversum willen vinden. Bovendien vermeld ik op mijn site nadrukkelijk dat mijn informatie niets met politiek te maken heeft, en evenmin met de gelijknamige politieke partij", aldus De Vries.

LH-voorman Jan Nagel heeft onlangs in het radioprogramma TROS Online gezegd dat De Vries misbruik maakt van de naam van zijn partij. "Maar hier is toch sprake van een samengestelde naam, inclusief het begrip leefbaar. Dat begrip is toch voor meerdere uitleg vatbaar? Ik geef een heel andere invulling aan het begrip 'leefbaar' dan de politieke partij", aldus De Vries.

Wilbert de Vries zegt de zaak te hebben voorgelegd aan het NCRV-programma De Rijdende Rechter omdat hij geen geld heeft voor peperdure juridische procedures. "Die partij kan het zich kennelijk veroorloven om tegen een "computer whizzkid" kostbare procedures te voeren. Ik zou het moeten hebben van een gespecialiseerde prodeo-advocaat. De Rijdende Rechter doet ook bindende uitspraken."

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie