Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale KunstBus Utrecht brengt ouderen naar theater

Datum nieuwsfeit: 03-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
03 april 2001

Provinciale KunstBus brengt ouderen naar theater

Voor 55-plussers die op een veilige en comfortabele manier naar het theater of een concert willen, is er sinds 1995 de provinciale KunstBus. Deze provinciale vervoersvoorziening mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. Met steun van de provincie wordt voor het nieuwe theaterseizoen gewerkt aan extra service aan ouderen. De provincie stelt hiervoor ruim 42.000 gulden beschikbaar. "Op deze manier willen we ouderen zo lang mogelijk aan alle geneugten van het maatschappelijk en cultureel leven laten deelnemen", aldus een enthousiaste gedeputeerde voor cultuur, Jan van Bergen.

Ongeveer 4500 mensen hebben inmiddels een rit gemaakt met de KunstBus. Eén keer in de maand brengt de bus hen naar een voorstelling in De Lampegiet (Veenendaal), De Flint (Amersfoort) of het Muziekcentrum Vredenburg en de Stadsschouwburg te Utrecht. De eigen bijdrage voor de rit (Fl.7,50,-) is vanwege subsidie van de provincie bescheiden. Dat de KunstBus een succesformule hanteert, valt af te zien aan het aantal bezoekers; gemiddeld reden er het afgelopen seizoen twee bussen door de provincie Utrecht om zo'n 72 ouderen naar een specifieke voorstelling of concert te brengen en hen weer terug te brengen naar huis. Het aantal contactpersonen in gemeenten waar men kan opstappen en bij wie men zich kan melden voor deelname aan een rit, is het afgelopen jaar méér dan verdubbeld van 8 naar 19.

Méér ritten in westen provincie
Met ingang van het nieuwe theaterseizoen wil de organisatie van de provinciale KunstBus de dienstverlening uitbreiden en meer ritten maken in het westen van Utrecht; gezocht wordt naar nieuwe contactpersonen in dit gebied - te beginnen met gemeenten als Lopik, Ysselstein, Oudewater, Breukelen en Maarssen. Hiervoor wordt contact gezocht met de lokale Stichtingen Welzijn Ouderen. In gemeenten waar nog geen contactpersoon is, zal in overleg met de busmaatschappij een opstapplaats komen, zodat ook in deze plaatsen de dienstverlening kan worden verbeterd. De organisatie overweegt verder om als eenmalige kennismaking gratis kaartjes beschikbaar te stellen en wil de informatievoorziening verbeteren door middel van een website over de KunstBus. Voorbeelden van voorstellingen uit het vorige seizoen, die met de KunstBus bezocht werden, waren: circus Cascade, symfonieën van Beethoven, de Matthäus Passion van Bach en uitvoeringen met werken van Smetana, Berlioz en Tsjaikowski.

Sinds vorig jaar wordt het werk van de contactpersonen voor de KunstBus ondersteund door een medewerker van de Utrechtse Stadsschouwburg die als coördinator optreedt. De verwachting is dat volgend jaar met deze extra inzet en de financiële steun van de provincie het aantal bezoekers aan een voorstelling zal stijgen tot ongeveer 100 personen.

Voor nadere informatie: Ron van Dopperen, 030 - 258 3196 of ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie