Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Mastricht

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Mastricht 5-04-2001 Persberichten district Maastricht (H.P.14.40 uur) Donderdag, 5 april 2001.

Maastricht, woninginbraken:
In een woning aan de Amprestraat te Maastricht heeft woensdag 4 april 2001 een inbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning bij afwezigheid van de bewoners. Een bovenlicht werd geforceerd waarna de toegang werd verkregen. De woning werd doorzocht en ontvreemd werden een aantal juwelen en enkele tientje aan geld.

Woensdagavond 4 april 2001 vond een diefstal plaats uit een woning gevestigd in flatwoning gelegen aan de Universiteitssingel te Maastricht. In de korte tijd dat de bewoner van de toilet gebruik maakte elders op de etage maakte een dief van de gelegenheid gebruik. Uit de woning van de benadeelde nam hij een laptop en een beurs met daarin enkele tientjes weg.

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 47 jarige inwoner van Maastricht is woensdagnamiddag door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. De dief nam in een winkel gevestigd aan Muntstraat te Maastricht twee broeken mee een pashokje in. In het pashokje werd van een van de broeken een beveiligingslabel verwijderd waardoor en een gat in de broek ontstond. De broek werd daarna onder zijn eigen kleding verstopt. Vervolgens liep hij de zaak uit maar werd door het personeel ter verantwoording geroepen na het aantreffen van de verwijderde beveiligingslabel. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De winkeldief moet zich in het kader van snelrecht bij de Officier van Justitie verantwoorden over zijn gedrag.

Maastricht, straatroof:
Een 24 jarige inwoner van Noorbeek is dinsdagavond 4 april 2001 door twee onbekend gebleven mannen beroofd op het Stationsplein te Maastricht.
Het slachtoffer stond dinsdagavond omstreeks 23.30 uur op het Stationsplein te wachten op de komst van de bus. Daar werd hij aangesproken door twee mannen van Noord Afrikaanse afkomst. Een van beide mannen bedreigde het slachtoffer met een mes. Daarna werd een gouden halsketting van het slachtoffer weggepakt en werd ook de beurs van het slachtoffer weggenomen. In de beurs was een geldbedrag van ruim fl. 2000,- aanwezig. Na het in bezit krijgen van het geld ging het tweetal er snel vandoor. Hun identiteit is onbekend gebleven. Het slachtoffer heeft kort na de beroving aan het politiebureau aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie