Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Roermond gaat werken aan betere bereikbaarheid stad

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Roermond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Roermond

Roermond, 4 april 2001

Gemeente Roermond gaat werken aan betere bereikbaarheid stad

De werkzaamheden in het kader van een betere bereikbaarheid zullen zoveel mogelijk worden gecombineerd met lopende projecten in de stad om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.

Aanpassingen kruispunten en aanleg passage
Allereerst wordt begin mei gestart met de uitvoering van de wegwerkzaamheden om de vier kruispunten op de N280 nabij het toekomstige Designer Outlet Centre (DOC) aan te passen. De aanpassing van deze kruispunten gebeurt trouwens in fasen. Het betreft de kruispunten:

* Buitenop - N280

* Mijnheerkensweg - N280

* St. Wirosingel - N280

* St. Wirosingel - Elmpterweg
De aanpassingen aan de kruispunten betreffen voornamelijk de uitbreiding van het aantal rijstroken per kruispunt. Bij de Mijnheerkensweg wordt tevens een aansluiting op de parkeerplaats van het DOC gerealiseerd. Voor de verbetering van de voetgangersverbinding tussen de binnenstad en het voormalige kazerneterrein wordt in het verlengde van de Grote Kerkstraat een nieuwe passage aangelegd onder de Wilhelminasingel (N280).

Werkzaamheden passage
Begin mei wordt gestart met de uitvoering van de eerste fase van de passagewerkzaamheden onder de N280. Hierbij wordt eerst het noordelijk deel (zijde kazerne) van de passage aangelegd. Ter plaatse worden de bestaande noordelijke rijbanen opengebroken en de bouwput gegraven. Het verkeer wordt dan via 2x2 rijstroken aan de zuidzijde om de bouwwerkzaamheden heengeleid.

Vanaf 17 april a.s. worden reeds voorbereidingen getroffen. Voornamelijk buiten het verkeer om worden werkzaamheden uitgevoerd voor het aanleggen van tijdelijke extra rijbanen aan de zuidzijde van de N280 (vanaf het kruispunt Buitenop tot ca. 300 meter over het kruispunt Mijnheerkensweg). Van 2 tot 4 mei zullen vervolgens de verkeersomleidingen ter plaatse worden ingevoerd (indien mogelijk gebeurt dit 's nachts), zodat op 4 mei de eerste schop de grond kan ingaan.

Verkeersmaatregelen kruispunt Buitenop
De voorgenomen verkeersmaatregelen bij het kruispunt Buitenop houden in dat de 2 richtingen voor het doorgaande verkeer op de N280 ongewijzigd blijven. Het linksaf-verkeer komende vanaf de Maasbrug en vanaf de kruising Mijnheerkensweg wordt rechtsaf omgeleid en kan haar geplande route volgen via de Looskade onder de N280 door. Voor de duur van de werkzaamheden wordt de oprit naar de N280 vanaf de Maashaven afgesloten.

Duur werkzaamheden en aanpassing kruispunt N280 - St. Wirosingel De werkzaamheden van de eerste fase zullen volgens planning tot medio augustus duren. Hierna wordt het verkeer omgeleid over het noordelijk deel van de nieuwe passage en wordt met het zuidelijk deel van de passage, zijnde fase 2 van het werk, begonnen. Tijdens de uitvoering van de eerste fase van de passage worden in de periode mei-juni ook de aanpassingen aan de twee kruispunten Buitenop en de aansluiting N280 - St. Wirosingel uitgevoerd. Bij Buitenop vinden de werkzaamheden plaats op het afgesloten weggedeelte. Bij het kruispunt N280 - St. Wirosingel vinden de werkzaamheden voornamelijk plaats buiten de bestaande rijbanen en buiten de spitsuren om. Hiervoor hoeven geen verkeersomleidingen te worden aangelegd. Het verkeer zal daardoor beperkt overlast ondervinden van deze werkzaamheden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie