Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Solodrummer Terry Bozzio geeft concerten in Nederland

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SOLODRUMS IN CONCERT
Terry Bozzio, 's werelds beste solodrummer (bekend van Frank Zappa) voor 6 concerten in Nederland

Van 4 t/m 11 april a.s. is 's werelds beste solodrummer voor 6 concerten in Nederland. 'Terry Bozzio - Solodrums in Concert' is een revolutionair concept van de drummer die bij Frank Zappa furore maakte en sindsdien een indrukwekkende carrière opbouwde en een astronomisch drumstel om zich heen verzamelde. Bozzio voert het soloconcert uit op zijn 19-delige DW-drumstel, met vier bassdrums en twaalf chromatisch gestemde toms, en 43 door hemzelf ontworpen Radia-bekkens van Sabian. Hij gebruikt maar liefst acht pedalen om bassdrums, hi-hats en toms te bespelen.

Het lijkt een onmogelijkheid, maar de avond in het Nieuwe de la Mar theater 18 oktober 1999 bewees het tegendeel. Het theater was binnen twee weken na eerste aankondiging uitverkocht en de avond zelf was een eclatant succes. Ondanks de beperking van één man (maar wat voor één!), en één drumstel (maar dan wel heel groot) slaagde Terry Bozzio erin het publiek meer dan twee maal drie kwartier aan hun stoelen gekluisterd te houden met zijn melodische slagwerkmuziek, die dan weer vol spektakel, dan weer heel fijntjes en precies was.

Bozzio staat sinds eind jaren zeventig aan de wereldtop toen hij de complexe drumpartijen bij Frank Zappa uitvoerde, waaronder het legendarische The Black Page. Sindsdien speelde hij met allerlei bands waaronder UK, The Brecker Brothers en Jeff Beck.

Sinds begin jaren negentig werkt hij aan zijn stukken voor solodrums, die hij met groot fysiek en mentaal vermogen uitvoert, maar bovenal met een prachtige muzikaliteit, die het drumstel ver weet te verheffen boven alléén een ritme-instrument. Hij legde ze vast op twee cd's onder de titel Solo Drum Music, en recentelijk op Drawing the Circle, met nummers luisterend naar titels als Djon Djon, Zappateado, Quintessence en Burundi, die zowel de Afrikaanse invloeden als de Zappiaanse nieuwe muziek invloeden op zijn drumspel verraden. De stukken gaan uit van zogeheten ostinato's: zich herhalende patronen op bijvoorbeeld toms, bassdrums, of bekkens. Daaroverheen speelt hij met onnavolgbare onafhankelijkheid melodische riffs, breaks en solo's.

Recentelijk is Terry Bozzio ook nog te horen op cd's van Bozzio-Levin-Stevens (Situation Dangerous) en Dweezil Zappa (de zoon van...) - Automatic Man.

April 2001
04 wo. Groningen De Oosterpoort (kleine zaal) 050-3131044 06 vr. Enschede Muziekcentrum 053-4858500
07 za. Haarlem Concertgebouw 023-5121212
09 ma. Utrecht M.C. Vredenburg 030-2314544
10 di. Amsterdam Nieuwe de la Mar Theater 020-5305302 11 wo Leiden Stadsgehoorzaal 071-5131704
De kaartverkoop is reeds begonnen en loopt via de theaterkassa's.

De Terry Bozzio "Solodrums in Concert"-tour is een productie van Mojo Theater en Slagwerkkrant, mede mogelijk gemaakt door DW drums en Sabian cymbals.

Meer informatie: www.terrybozzio.com, www.slagwerkkrant.nl en www.mojotheater.nl

Noot aan de pers:

Voor meer informatie en/of aanvragen foto;
Mojo Theater Productions
Judith Boudri (Afdeling Publiciteit)
Tel: 015-2159415
Fax: 015-2130920
E-mail:(judith@mojotheater.nl)

Als attachement vindt u het persbericht in Word en een zwart/wit foto.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie