Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenkomst erkenning (MRA) Europese Gemeenschap en Japan

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
European Union

EC - JAPAN : AGREEMENT ON MUTUAL RECOGNITION / SIGNATURE

Press Release: Brussels (04-04-2001) - Press: 132 - Nr: 7588/01


Brussel, 4 april 2001

7588/01 (Presse 132)

(OR. en)

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

ONDERTEKENING

VAN DE OVEREENKOMST INZAKE WEDERZIJDSE ERKENNING

TUSSEN

DE EUROPESE GEMEENSCHAP EN JAPAN

Vandaag is een belangrijke overeenkomst inzake wederzijdse erkenning (MRA) tussen de Europese Gemeenschap en Japan ondertekend, en wel

voor de Europese Gemeenschap door:


- de heer Gunnar LUND, ambassadeur, permanent vertegenwoordiger van Zweden


- de heer Mogens Peter CARL, directeur-generaal van het DG Handel van de Europese Commissie; en

voor Japan door:


- de heer Takayuki KIMURA, ambassadeur van Japan bij de Europese Unie.
Met de ondertekening worden de in het midden van de jaren negentig gestarte onderhandelingen afgesloten en wordt het pad geëffend voor nauwere samenwerking tussen de regelgevende instanties in Japan en de Europese Gemeenschap.

De overeenkomst zal voor Japan en de Europese Gemeenschap resulteren in een betere markttoegang, doordat de kosten voor dubbele controles zullen worden gereduceerd, wat voordelen zal opleveren voor de producenten, de importeurs en de consumenten.

De door de overeenkomst bestreken productsectoren zijn telecommunicatie, radioapparatuur, veiligheid van elektrisch materiaal, goede laboratoriumpraktijken voor industriechemicaliën en goede fabricagepraktijken voor farmaceutische producten. Gepland is dat andere sectoren na een overgangsperiode van twee jaar zullen worden opgenomen.

De overeenkomst is een traditionele multisectorale MRA, analoog aan de reeds met de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland gesloten overeenkomsten.

Ambassadeur Lund, die het EU-voorzitterschap vertegenwoordigde, heeft gewezen op het belang van de overeenkomst voor het vergemakkelijken van de handelsbetrekkingen.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie