Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leden CNV voeding tevreden: Principe-akkoord cao Niemeijer

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Voeding is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

04-04-2001

Leden CNV voeding tevreden: Principe-akkoord cao Niemeijer

Onderhandelaar Harm Roeten van CNV Voeding heeft met de tabaksfabrikant Koninklijke Theodorus Niemeijer in Groningen een principe-akkoord bereikt over de cao voor de 550 werknemers. Inmiddels hebben de leden werkzaam bij Niemeijer ook hun goedkeuring aan het akkoord verleend.

De nieuwe cao gaat in op 1 april 2001 en heeft een looptijd van één jaar. De werknemers krijgen op die datum een loonsverhoging van vier procent. Er is een winstdelingsregeling afgesproken van 0,5 procent van het jaarsalaris, alsmede een goede formule afgesproken over de vergoeding voor ploegendiensten.

Daarnaast zijn afspraken gemaakt over snipperrecht op godsdienstige feest- en gedenkdagen, de tijdsspaarregeling (cao à la carte) wordt verbeterd. Het is mogelijk om 80 uren te sparen voor zorgverlof of het pensioengat. Het fietsenplan wordt gecontinueerd en er komt een pc-privéregeling. De afspraken met Brug- en instroomprojecten worden voortgezet: er komen bij Niemeijer drie werkervaringsplaatsen. De meeruren voor deeltijdwerkers worden aangepast conform de uitspraak commissie Gelijke Behandeling. Dat betekent dat voor de extra uren die deeltijdwerkers maken pensioenrechten en vakantie-uren gewoon meetellen.
Harm Roeten, onderhandelaar voor CNV Voeding: "Dit principe-akkoord is een mooie combinatie van kwalitatieve afspraken over werkgelegenheid en een mooi loonbod. Als je naar dit totaal kijkt, vind ik dat er een goed resultaat ligt."

Nadere inlichtingen:

Harm Roeten (onderhandelaar CNV voeding)
0512-583470
Nancy Abelskamp (persvoorlichter)
030-6348242

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie