Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlander onderdirecteur European Air Group

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


cdre Broedersz

Nederlander onderdirecteur European Air Group

04-04-2001

Commodore J.T. (Jan) Broedersz (53) van de Koninklijke Luchtmacht is benoemd tot onderdirecteur(deputy director) bij de European Air Group (EAG) in High Wycombe (Verenigd Koninkrijk). Hij neemt in de eerste helft van 2002 de dagelijkse leiding van de EAG over van de huidige Italiaanse Deputy Director. Commodore Broedersz vervult momenteel de functie van Sous Chef Operationeel Beleid en Behoeftestelling op de Haagse Luchtmachtstaf. De European Air Group is een samenwerkingsverband van zeven Europese luchtmachten, te weten die van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië, België en Nederland.

Commodore Broedersz vervult zijn huidige functie op de Luchtmachtstaf sinds 1999. Hij begon zijn militaire loopbaan in 1966 op de Koninklijke Militaire Academie in Breda en vervulde sindsdien verschillende functies bij de geleide wapeneenheden van de luchtmacht. Later was hij ondermeer Hoofd Afdeling Plannen van de Luchtmachtstaf, Commandant van de Koninklijke Militaire School Luchtmacht, Chief Air Section bij SHAPE ACE Reaction Force Planning Staff en Sous Chef Ondersteunende Operationele Diensten op de Luchtmachtstaf. Hij is de eerste Nederlander die een topfunctie gaat bekleden bij de European Air Group.

De Koninklijke Luchtmacht trad op 8 februari jl. toe tot het Europese samenwerkingsverband. Het verband is in 1995 opgericht door de Britse en Franse luchtmachten en heeft tot doel samenwerking op het gebied van luchtoperaties tussen de deelnemende landen te bevorderen. Op dit moment ligt het zwaartepunt van de samenwerking op het gebied van luchttransport en tankeroperaties.

Afgezien van de benoeming van Broedersz heeft de luchtmacht ook bekend gemaakt dat kolonel S. (Simon) van Groningen (48) op 1 april 2001 is benoemd als lid van de militaire kamer van het Gerechtshof in Arnhem. Kolonel van Groningen blijft daarnaast zijn huidige functie van Hoofd Stafgroep Juridische Zaken van de Luchtmachtstaf vervullen. Hij wordt met het oog op zijn nieuwe functie bevorderd tot commodore. (foto: commodore Broedersz, archief Defensie)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie