Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Renovatie trapveldje bij Canisiusschool Axel

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

RENOVATIE VAN TRAPVELDJE BIJ CANISIUSSCHOOL

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 29 maart jl. ingestemd met de herinrichting en renovatie van een trapveldje aan de Boekweitstraat in Zuiddorpe. In overleg met de jeugdraad en een groep kinderen van de naastgelegen Canisiusschool is de mogelijkheid bekeken om het terrein opnieuw in te richten. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het karwei net voor of net na de zomervakantie geklaard.

Het trapveldje is vrij toegankelijk en wordt door de basisschool gebruikt voor sportlessen. Ook volleybalvereniging De Sterre gebruikt het veld regelmatig voor trainingen en diverse straatvoetbalclubs komen op het veldje voetballen. Het terrein kan door de aanwezige putten en andere oneffenheden echter gevaar opleveren voor de gebruikers. Verder is de grasmat toe aan renovatie.

Het nieuwe inrichtingsplan voorziet in de behoefte van een trapveldje en een multifunctioneel gedeelte. Op dit laatste gedeelte worden voorzieningen getroffen voor volleybal en basketbal, evenals andere activiteiten zoals een tentenkamp. Verder zullen de speelwerktuigen verplaatst worden naar de voorzijde van de naastgelegen gymzaal. Met de werkzaamheden is een investering van achttienduizend gulden gemoeid.

De werkzaamheden vangen in april aan met het egaliseren van de helft van de grasmat, op de andere helft worden de voetbaldoelen geplaatst. Vervolgens, in juni of september, worden de doelen verplaatst naar het nieuwe gras en wordt het andere gedeelte aangepakt: het inrichten van een volleybalveld, het plaatsen van een basketbalpaal en de zitbanken. Tijdens de werkzaamheden blijft dus altijd de helft van het trapveldje toegankelijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie