Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdams internetbedrijf ontwikkelt site RTV Rijnmond

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT: Rotterdams internetbedrijf ontwikkelt nieuwe site RTV Rijnmond

ROTTERDAM - De nieuwe website van RTV Rijnmond wordt ontwikkeld door het Rotterdamse Intermax. De site is medio 2001 bereikbaar. RTV Rijnmond wil via het internet haar radio- en televisieactiviteiten met elkaar verbinden. De nieuwe site vormt in dat kader een multimediaal platform voor de regio en voor Rijnmonders in het buitenland. Live radio, video, clips en een enorm online nieuwsarchief zijn enkele van de vele ingrediënten.

RTV Rijnmond is de regionale omroep voor Zuid-Holland-Zuid. De organisatie bestaat sinds begin vorig jaar, door een fusie tussen Radio en TV Rijnmond. In totaal werken zo'n 250 mensen bij de omroep. RTV Rijnmond is in de regio Groot-Rotterdam één van de leidende informatieleveranciers. Dit vormt een goed vertrekpunt voor de uitbreiding van haar internetactiviteiten.

Het Rotterdamse internetbedrijf Intermax ontwikkelt voor RTV Rijnmond een multimediaal platform. Op deze uitgebreide informatieportal worden audio, video en webtechnologie gecombineerd. De radio- en televisieprogramma's van RTV Rijnmond vormen de basis voor invulling van de site, een aparte webredactie zorgt daarnaast voor specifieke berichtgeving. Het geheel leidt tot een professionele site, met een actueel en interactief karakter.

Via de nieuwe website is het mogelijk om live te luisteren naar de programma's van Radio Rijnmond. Daarnaast wordt ieder uur het laatste radionieuws aangeboden. Hoogtepunten uit de uitzendingen van TV Rijnmond worden speciaal voor het internet gemonteerd en als onderdeel van online nieuwsberichten aangeboden. Op die manier combineert de site woord, beeld en tekst.

Naast chatboxen en forums, zijn op de website interactieve polls te vinden. Bezoekers kunnen zo met elkaar in contact komen en hun mening ventileren over actuele zaken. RTV Rijnmond introduceert verder een eigen gezicht voor de site. Deze host leidt de bezoeker rond, geeft advies over het gebruik van de pagina's en is beschikbaar bij vragen. Het is op dit moment overigens nog niet bekend welke presentator van RTV Rijnmond deze taak zal invullen.

De nieuwe site is dynamisch van opzet. Dit betekent dat gekozen is voor koppeling met een webdatabase, waardoor informatie makkelijker beheerd wordt en wijzigingen in de website eenvoudig zijn door te voeren. Een combinatie tussen de scripttaal PHP en programmeertaal MySQL vormt het uitgangspunt. Het Intermax Content Management Systeem speelt een belangrijke ondersteunende rol. Redacteuren en zelfs programmamakers kunnen de website op ieder moment van de dag aanpassen met behulp van dit systeem.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie