Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Geldrop wil lidmaatschap vereniging klimaatverbond

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Geldrop
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 4 april 2001

Ter behoud van de aardatmosfeer
GEMEENTE LID VAN VERENIGING KLIMAATVERBOND NEDERLAND

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop stelt de gemeenteraad voor om lid te worden van de Vereniging Klimaatverbond Nederland. Het voorstel komt aan de orde in de commissie F.E.M.S. op donderdag 26 april en wordt in de raad besproken op donderdag 17 mei aanstaande. De vereniging heeft als doel het bevorderen van een gezond milieu en doet dit onder meer door reductie van energieverbruik en CO2-uitstoot. Bovendien wordt er ondersteuning gegeven aan projecten van inlandse volken.

De vereniging werkt haar doel vooral uit door internationale samenwerking en door het praktisch benutten van de mogelijkheden die gemeenten hebben om deze doelstelling te bereiken. De doelstelling van de vereniging en van de gemeente zoals verwoord in het milieubeleidsplan 2001-2004 sluiten goed op elkaar aan.

Met de contributie die de gemeente betaalt, worden onder andere projecten van regenwoudbewoners gesteund. Deze projecten richten zich op het veilig stellen van de levenskansen, cultuur en leefomgeving van de inheemse volken.

Per 1 januari 2001 zijn 111 gemeenten en 9 provincies lid van de vereniging. In totaal maken in Europa bijna 1000 gemeenten deel uit van het internationale netwerk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie