Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarcijfers 2000 DHV Groep

De DHV Groep sluit 2000 af met een omzet van EUR 267 miljoen (+13,3%) en een nettowinst van EUR 8,9 miljoen. Een stijging van 14% ten opzichte van 1999.

4 april 2001

Winststijging van 14%
(voorgenomen) Acquisities

Het bedrijfsresultaat steeg in 2000 tot EUR 14,3 miljoen, ten opzichte van EUR 12,8 miljoen in 1999. De toegevoegde waarde laat een stijging zien van 12% tot EUR 202 miljoen. 42% van de omzet werd buiten Nederland gerealiseerd.

Versterking strategisch netwerk Goedkeuring Europese Commissie voor overname IBZH Ter versterking van het strategisch netwerk heeft DHV - naast enkele kleinere acquisities (groep Milieu en Veiligheid van Jacobs Comprimo Nederland, Bureau Blesgraaf) - in 2000 een intentieverklaring getekend tot overname van Raadgevend Ingenieursbureau IBZH van de Provincie Zuid-Holland. Op 28 maart jl. heeft de Europese Commissie hiervoor haar officiële goedkeuring verleend. Hiermee is de versterking van de positie van de DHV Groep in West-Nederland, een feit.

Intentie tot oprichting nieuw bedrijf in Polen Met het Poolse ingenieursbureau BPBK uit Gdansk is een intentieverklaring getekend voor de oprichting van een gezamenlijk bedrijf. Hierin komen vijftig medewerkers van BPBK te werken. Het bureau ontwerpt bruggen, wegen en afvalwaterzuiveringen en is gespecialiseerd in het ontwerpen van tui-bruggen.

Intentie tot overname NACO
Voor een verdere versterking van de expertisepositie van DHV op het gebied van luchthavens, is onlangs een intentieverklaring getekend voor overname van NACO (Netherlands Airport Consultants BV) door DHV. Door de kennis van beide bedrijven te bundelen kan integraal advies worden aangeboden op het gebied van luchthavenontwikkeling en -infrastructuur en positioneert de combinatie zich bij de wereldwijde top vijf van luchthavenconsultants.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie