Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boomfeestdag Hoogeveen dit jaar in Krakeel

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen19 maart 2001

Boomfeestdag Hoogeveen dit jaar in Krakeel

De jaarlijkse Nationale Boomfeestdag valt dit jaar samen met de start van de lente, woensdag 21 maart. Maar in Hoogeveen wordt de boomfeestdag 4 april gehouden. Het evenement is uitgesteld omdat de bodem nu te nat is om bomen te planten.

Doel van de Nationale Boomfeestdag is de Nederlanders bewust te maken van de waarde en het belang van een gezonde natuur - en van bomen in het bijzonder - in de naaste leefomgeving.

In overleg met Staatsbosbeheer is in Hoogeveen dit jaar gekozen voor een terrein in de herstructureringswijk Krakeel. Binnen het wijkontwikkelingsplan voor Krakeel wordt op dit moment ook gewerkt aan de reconstructie van de Kanaalstrook. Nieuwe bomen en struiken passen uitstekend bij de verfraaiing van de woonomgeving.

De leerlingen van groep 7 van de protestants-christelijke basisschool De Morgenster in de wijk Krakeel zijn dit jaar uitverkoren om in de Kanaalstrook mee te doen aan de Boomfeestdag. Om 9.00 uur woensdagmorgen 4 april zal wethouder Leistra hen de laatste instructies geven.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie