Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Genetische modificatie: van DNA tot voedsel

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium GeneraleGenetische modificatie: van DNA tot voedsel

In 1999 werd duidelijk dat toepassingen van genetische modificatie (GM) van voeding steeds controversiëler werden in Nederland, Europa en
-in mindere mate- de VS. Consumenten- en milieuorganisaties creëerden het beeld van Frankensteinvoedsel door nadelen en risico's als voedselallergieën en -toxiciteit te noemen.
Biotechnologiebedrijven bleven de voordelen van GM-gewassen benadrukken en een sterke polarisatie van standpunten was het gevolg. In opdracht van Greenpeace heeft Plant Research International de wetenschappelijke basis van de diverse vragen en claims onderzocht. Dit leidde tot de conclusie dat op een groot aantal punten controversen en gebrek aan wetenschappelijke kennis bestaan. Effecten op milieu en volksgezondheid blijken daardoor onvoorspelbaar. Ries de Visser van PRI praat over genetische modificatie en voeding, de discussie rondom wetenschappelijke onzekerheden die er bestaan en de gebrekkige communicatie tussen maatschappelijke instanties en tussen wetenschappers van verschillende disciplines.

Genetische modificatie: van DNA tot voedsel
Piet Schenkelaar MSc.
woensdag 4 april
11.45 tot 13.00 uur
Collegezaal 5 Auditorium


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie