Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitnodiging persbijeenkomst Voedingscentrum

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum

UITNODIGING PERSBIJEENKOMST 4 april 2001

Slaagt minister Borst voor de Weegtest?
Op woensdag 4 april a.s. wordt dr. E. Borst-Eilers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, door het Voedingscentrum en het Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit uitgedaagd om de Groenten en Fruit Weegtest te doen. De Weegtest vindt plaats bij Albert Heijn, Grote Marktstraat 55a te Den Haag (onder de Bijenkorf). De actie is tevens het startmoment voor de Weegteams, die in april en mei in supermarkten in het hele land samen met het winkelende publiek de Weegtest zullen gaan doen. Het Voedingscentrum, het Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel nodigen u uit om deze bijeenkomst bij te wonen.

Programma 4 april 2001
14.15 uur Ontvangst pers
14.25 uur Ontvangst minister dr. E. Borst-Eilers 14.30 uur Welkom door de heer K.L. van den Doel, voorzitter Centraal Bureau Levensmiddelenhandel 14.35 uur Het belang van groenten en fruit door mevrouw drs. Y.E.C. van Sluys, directeur Voedingscentrum 14.40 uur Uitleg over de Weegteams door mevrouw M. Slagmoolen, pr-manager Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit 14.45 uur Weegtest door minister Borst
14.55 uur Gelegenheid tot vragen stellen aan minister Borst

Aanmelden
U bent van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Wij verzoeken u vriendelijk om te laten weten of u aanwezig zult zijn. Aanmelding en informatie: Voedingscentrum, Mariëtte Faas, tel. 070 - 306 88 15 of e-mail: (stuurgroep@vc.agro.nl).

Parkeermogelijkheid: parkeergarage Amsterdamse Veerkade.

Eet dagelijks 2 ons groenten en 2 keer fruit
Het Voedingscentrum voert sinds 1991 campagne om de volksgezondheid te verbeteren. Dit jaar is het vijfde -en laatste- jaar van de campagne Goede voeding, wat let je? , die onder andere als doelstelling heeft het stimuleren van de consumptie van groenten en fruit. Groenten en fruit zijn een belangrijke bron van vitamines, mineralen en voedingsvezels, die het lichaam gezond en fit houden. Bovendien kunnen groenten en fruit het risico op kanker en hart- en vaatziekten verkleinen. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders steeds minder groenten en fruit eten. Slechts één op de vijf Nederlanders houdt zich aan de richtlijn Eet dagelijks 2 ons groenten en 2 keer fruit . Het Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit voert daarom reeds enkele jaren campagne om de mensen bewust te maken van hun groente- en fruitconsumptie. De campagnedoelstellingen van het Voedingscentrum en het Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit sluiten goed op elkaar aan. Daarom is dit jaar gezamenlijk het initiatief genomen tot Weegteams die in supermarkten met het winkelende publiek de Weegtest doen. De demonstratrices van de Weegteams spreken mensen aan op het moment dat ze groenten afwegen. Als men te weinig afweegt, wijst het Weegteam op de juiste hoeveelheid, die staat aangegeven op de Weegwijzer. Want niet iedereen weet dat je per persoon vaak een grotere hoeveelheid moet afwegen om een portie van 200 beetgare groenten over te houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie