Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder opent Purmerends schoolgebouw in kantoorgebouw

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wethouder opent Purmerends schoolgebouw;
scholieren krijgen les in toekomstig kantoor

Op 4 april a.s. zal de officiële opening plaatsvinden van een nieuw schoolgebouw aan de Gangeslaan 57 in de wijk Weidevenne in Purmerend. De wethouder van Onderwijs, de heer J.A. ten Klei, zal de openingshandeling verrichten. Het bijzondere van het pand, dat eind vorig jaar al in gebruik werd genomen, is de multifunctionele bestemming: het gebouw is zodanig ontworpen dat het later als kantoorruimte kan worden verhuurd.

In VINEX-wijken zoals Weidevenne wonen de eerste jaren relatief veel jonge, kinderrijke gezinnen, waardoor de behoefte aan basisscholen groot is. Later zal het aantal schoolgaande kinderen in de wijk geleidelijk afnemen. Daarom worden op grotere nieuwbouwlocaties vaak noodlokalen neergezet, die na verloop van tijd weer worden gesloopt.
Zowel de gemeente Purmerend als Woningstichting Patrimonium vonden deze oplossing niet ideaal: noodlokalen zijn immers onpraktisch in het gebruik en bieden geen fraaie aanblik.

Vanuit die gedachte ontwikkelden beide partijen het plan om een duurzaam pand te bouwen, dat eerst als school en later als kantoorruimte dienst kan doen. Het Rotterdamse architectenbureau Jan Weeda werd door de gemeente benaderd voor het ontwerp. Het project, waarvan de stichtingskosten ruim 2 miljoen gulden bedroegen, is gerealiseerd door Hein Schilder Bouw uit Volendam.
Patrimonium verhuurt het pand voor een periode van 12 jaar aan de gemeente Purmerend. Als die het huurcontract niet wil voortzetten, gaat de woningstichting het gebouw daarna als kantoorruimte verhuren. Dankzij demontabele wanden en plafonds, is de indeling van het pand snel en eenvoudig te veranderen.

Het gebouw heeft de naam Pondok gekregen, wat de Indonesische vertaling is van "tijdelijke behuizing". In de school, die een oppervlakte heeft van ruim 700 m², zijn acht klassen voor het basisonderwijs ondergebracht.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, telefoon 020 - 342 96 67.

Woningstichting Patrimonium
Postbus 23031
1100 DM Amsterdam-Zuidoost

28 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie