Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijk bij Duurstede beloont eerste 300 jaarafnemers Ecostroom

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wijk bij Duurstede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wijk bij Duurstede

Ecostroom

Snelle beslissers profiteren nu van ecostroom, ook wel groene of natuurstroom genoemd, dat op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt. Dit gebeurt door middel van windturbines, zonnepanelen, biomassa of waterkracht. Kiest u voor ecostroom, dan kiest u voor een schone wijze van energie opwekking. Neemt u nu een jaarabonnement op ecostroom en behoort u tot de eerste 300 nieuwe particuliere abonnees in Wijk bij Duurstede, dan ontvangt u van de gemeente f 15,- retour. Dit wordt na aanmelding bij een willekeurige energiemaatschappij, en melding bij de gemeente, aan u geretourneerd. Bovendien doet u dan mee in de verloting van een zonnepaneel, die onder alle abonnees van ecostroom aan het eind van 2001 wordt gehouden.

Milieuvriendelijk
Elektriciteit die wij ontvangen van onze energieleverancier (veelal de REMU) wordt opgewekt door toepassing van fossiele brandstoffen. Hierbij komen broeikasgassen vrij, die weer zorgen voor de opwarming van de aarde. Een deel van de energie-opwekking vindt plaats op een milieuvriendelijke manier, bijvoorbeeld door de inzet van windturbines die wind omzetten in elektriciteit en zonnepanelen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Verschillende energiemaatschappijen produceren hun elektriciteit voor een deel op deze manier. De REMU noemt dit product ecostroom, de Nuon noemt dit natuurstroom en Essent noemt dit groene stroom.

Kosten
Ecostroom kost meer dan de gangbare elektriciteit, maar daarmee investeert u wel in een milieuvriendelijk product. De meerkosten bij de REMU ( f 0,01 per kWh) bij een gemiddeld verbruik komen neer op f 30,- per jaar.

Laatste nieuws
Momenteel zijn er 52 abonnees van ecostroom in onze gemeente. Eén van die abonnees is de gemeente. Zij is vorig jaar ecostroom gaan afnemen voor haar gemeentelijke gebouwen. Ongeveer 30% van het gemeentelijk elektriciteitsverbruik wordt inmiddels afgenomen als ecostroom. Als schot voor de boeg zijn er afgelopen donderdag 29 maart dertig nieuwe abonnees bij gekomen.
Zij hebben als dank voor hun medewerking aan de enquête over het milieubeleidsplan Wijk bij Duurzaam, een jaarabonnement ecostroom gewonnen. Als hoofdprijswinnaar is de heer Balvers naar huis gegaan met een klokthermostaat. Uiteraard bedankt de gemeente alle overige geënquêteerden voor hun medewerking.

Geïnteresseerd?
Bent u geïnteresseerd geraakt in ecostroom? U kunt bij de gemeente, cluster Milieu, de folder ecostroom ophalen of aanvragen via telefoonnr. 595647. Ook kunt u natuurlijk contact opnemen met een elektriciteitsleverancier. Met ingang van 1 juli 2001 is de markt van ecostroom vrijgegeven. Dit betekent dat u bij nagenoeg iedere leverancier van energie ecostroom kunt gaan afnemen. De REMU-ecostroom infolijn is bereikbaar onder telefoonnr. 0800-0005, Essent kunt bereiken via telefoonnr. 0800-0073 en de Nuon natuurstroomlijn via telefoonnr. 0900-0808.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie