Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Kerkrade: drugspand

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 4-04-2001 Persberichten district Kerkrade
Woensdag 4 april 2001 - 15.30 uur

Kerkrade; drugspand
Dinsdag 3 april controleerde de politie twee personen die uit een pand kwamen aan de Locht in Kerkrade. Omdat deze personen verdovende middelen in hun bezit hadden en bij de politie al langer het vermoeden bestond dat er vanuit het pand softdrugs verkocht werden, ging de politie om 17.35 uur over tot actie. In het pand werden ongeveer 25 hoofdzakelijk uit Duitsland afkomstige personen aangetroffen die al dan niet softdrugs gebruikten. Tijdens het onderzoek werd een voorraad van 186 gram marihuana en enkele honderden guldens aan Nederlands en buitenlandse geld aangetroffen en in beslag genomen. Tegen de 31-jarige bewoner van het pand en een 34-jarige Heerlenaar, die de drugs verkocht, wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens zal de gemeente gerapporteerd worden om eventuele (sluitings)maatregelen te treffen.

Landgraaf; inbeslagname auto
Dinsdag 3 april werd om 21.35 uur op de Kakertsweg in Landgraaf een 52-jarige man uit Kerkrade gecontroleerd. Hij reed in een auto zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tevens was de auto niet verzekerd, niet APK-gekeurd en vertoonde diverse technische gebreken. Het voertuig werd daarom in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; dronken bestuurder
Dinsdag 3 april trof een politiepatrouille om 22.50 uur op de Amperestraat in Landgraaf de zwaar beschadigde auto aan van een 41-jarige man uit Maastricht. Hij bleek in de bocht Amperestraat-Einsteinstraat rechtdoor gereden te zijn en botste daarbij tegen een verkeersbordpaal en een daar gelegen grote kei. De bestuurder was aanvankelijk spoorloos. Enkele minuten later kwam hij toch ter plaatse. Hij bleek al een takelbedrijf gebeld te hebben om zijn zwaar beschadigde auto af te slepen. Omdat de man alcohol gedronken had, werd van hem een blaastest afgenomen. De uitslag daarvan bedroeg 1,05 o/oo. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; coniferenbrand
Door onbekenden werden woensdag 4 april om 01.25 uur enkele coniferen bij de woning van een 33-jarige bewoonster aan de Oude Heilust in Kerkrade in brand gestoken. Omdat de honden van de 46-jarige overbuurman kennelijk onraad "roken" en blaften, werd de buurman uit zijn slaap gewekt. Toen hij naar buiten keek en de coniferenbrand zag, haastte hij zich de straat op en wist de vlammen, nog voor de komst van de brandweer, met de tuinslang te doven. De schade bleef gelukkig beperkt tot enkele verbrandde bomen.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie