Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

C£sar Stroscio Esquina trio treedt op in Het Oude Slot

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

WEEK 14

CéSAR STROSCIO ESQUINA TRIO TREEDT OP IN HET OUDE SLOT.

Op woensdag 4 april 2001 om 20.15 uur is er een extra tango concert van het César Stroscio Esquina Trio in Het Oude Slot. César Stroscio richtte in 1991 het Trio Esquina op. Esquina betekent in het Argentijns straathoek, de plaats van alle afspraken en ontmoetingen. Als men van iemand zegt dat hij "esquina" heeft, bedoelt men dat iemand ergens verstand van heeft of dat iemand veel ervaring heeft. Ervaring is iets wat César Stroscio zeker heeft, hij houdt zich namelijk al bijna een halve eeuw bezig met het bandonéon spelen en Argentijnse muziek. Hij begon in 1953 aan het conservatorium in Buenos Aires met bandoneon spelen. Sinds 1956 begon hij deel uit te maken van diverse Argentijnse populaire muziekensembles en van verschillende tango orkesten. Hij werkte samen met onder andere Paco Ibanez, Georges Moustaki, Quilapayun en Angel Parra. Claudio Enriguez is een jonge zeer talentvolle gitarist die zich al heeft bewezen met zijn composities en arrangementen van de populaire muziek uit zijn geboorteland Argentinië. De Franse contrabassist Hubert Tissier is al jaren verslaafd aan de tango. Hij speelde met onder andere met Osvaldo Piro en Miguel Angel Estrella.

Bezetting: César Stroscio bandonéon, Claudio Enriquez gitaar en Hubert Tisser contrabas.

Prijs: '25,00 / '20,00 Telefonisch reserveren: woensdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur en één uur voor aanvang van het concert. Kassalijn: 023-5470482. Het Oude Slot, Ir Lelylaan 6, 2103 XP Heemstede

Agenda: Het Oude Slot, woensdag 4 april 2001 20.15 uur. César Stroscio Esquina Trio. Argentijnse muziek.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie