Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AVR neemt 50% Mensinga Cleaning en Mensinga Milieu over

AVR BEDRIJVEN

AVR neemt voor 50% Mensinga Cleaning en Mensinga Milieu over

AVR neemt voor 50 % Mensinga Cleaning en Mensinga Milieu over

Rotterdam, 4 april 2001

AVR in Rotterdam heeft met Mensinga Cleaning Stadskanaal en Mensinga Milieu Techniek b.v. (MCS/MMT) een overeenstemming bereikt over de gedeeltelijke overname van het bedrijf. AVR tekent vandaag tijdens de vakbeurs Industrial Maintenance in Ahoy, Rotterdam, het contract voor een aandeel van 50 %.

MCS/MMT telt 134 personeelsleden en heeft een geconsolideerde omzet van circa 20 miljoen gulden. Het bedrijf is actief op het gebied van industriële reiniging, asbestverwijdering, slopen en saneren, veegwerk en rioolwerk, containerverhuur, calamiteitenservices, afvalstoffenverwijdering en transport.

MCS/MMT is marktleider in de regio Noord.Oost Nederland en heeft vestigen in Stadskanaal, Hengelo en Delfzijl. Het bedrijf is gekwalificeerd voor VCA.., BRL 5050 ( Nationale Beoordelingsrichtlijn voor het KOMO . procescertificaat voor het verwijderen van asbest dan wel asbesthoudende materialen ) en NEN-EN-ISO 9002.

De gedeeltelijke overname gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2001 en heeft geen gevolgen voor het voortbestaan van de vestigingen en de werkgelegenheid. MCS/MMT zal na ondertekening van het contract verder gaan onder de naam AVR-MCS.

De gedeeltelijke overname past in de groeistrategie van beide bedrijven. De overname leidt tot een verdere verbreding van de dienstverlening en versterking van de concurrentiepositie van AVR. De sterke marktpositie en het internationaal opereren van AVR heeft MCS/MMT doen beslissen met AVR in zee te gaan.

Om de internationale concurrentie als Nederlands afval- en milieuconcern het hoofd te kunnen bieden, sluit de AVR- directie verdere overnames in de nabije toekomst niet uit. Daarbij wordt ook naar de Europese markt gekeken. Op termijn streeft AVR naar een plaats in de top van Europese afval- en milieubedrijven.

Tijdens de Industrial Maintenance presenteert AVR zich met de leus .AVR, de juiste mix.. AVR.s uitgebreide mix aan producten en diensten wordt kracht bijgezet door een wervelende cocktailshow.

Profiel AVR:
Het AVR . concern bestaat uit een groep gespecialiseerde ondernemingen op het gebied van integraal afval- en milieumanagement. Het concern biedt duurzame oplossingen voor vrijwel alle afval- en milieumanagement. Tot de afnemers van diensten behoren industrie, bedrijven en overheid. Het concern is nationaal en internationaal werkzaam in de gehele keten van afval- en milieuzorg en heeft een personeelsbestand van circa 2000 medewerkers en een omzet van ruim 900 miljoen gulden.

De activiteiten omvatten consultancy, industriële- en maritieme dienstverlening, inzameling, opslag, overslag, transport, alsmede afvalverbranding met energieterugwinning, verwerking van gevaarlijk afval, compostering en recycling van monostromen als papier, glas en kunststoffen. AVR zorgt ook voor het management en de uitvoering van gemeentelijke reinigingstaken.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie