Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stimuleringsregeling samenvoegen woningen Den Haag verlengd

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-04-03: Stimuleringsregeling samenvoegen van woningen voorlopig verlengd

In vier gebieden in Den Haag blijft het voorlopig mogelijk om subsidie te krijgen voor het samenvoegen van twee kleine woningen tot één grote. B&W van Den Haag stellen de gemeenteraad voor de geldigheidsduur van de experimentele stimuleringsregeling te verlengen. Naar verwachting zal begin 2002 de definitieve regeling - aangepast aan de nu opgedane ervaringen - gereed zijn. In de nota De Kracht van Den Haag is vastgelegd dat de gemeente het samenvoegen ook wil stimuleren in centrale vernieuwingsgebieden, zoals Duindorp, Transvaal en Bouwlust en in pioniersgebieden als Stationsbuurt en Valkenbos.

In het kader van de wijkverbetering bevordert de gemeente Den Haag het samenvoegen van twee kleine woningen in wijken waar overwegend kleinere appartementen te vinden zijn. Het is een van de maatregelen om een veelzijdig woningaanbod in oudere stadswijken te creëren en een wooncarrière binnen de wijk mogelijk te maken. Woonconsumenten vragen steeds meer ruimte. Door het gebrek aan grotere woningen in de stad vertrekken veel mensen met hogere en midden-inkomens; vooral naar VINEX-gebieden. Het economisch draagvlak voor voorzieningen in de stad loopt daardoor gevaar.

Samenvoegen is een prima mogelijkheid om meer verscheidenheid in woninggrootte te bieden. Het experiment dat sinds begin 1999 in Laak-Centraal, Heesterbuurt, Rustenburg-Oostbroek en Regentessekwartier-Zuid loopt, moet zicht geven op de stimuleringsmaatregelen die nodig zijn. De gemeente geeft maximaal fl.40.000,- subsidie per samengevoegde woningen. Folders over deze subsidie liggen op de stadsdeelkantoren en de adviesbureaus woningonderhoud van Woningbeheer.

In de afgelopen periode hebben 21 particulieren met behulp van de regeling hun eigen woning met een belendend appartement samengevoegd. Daarmee hebben zij in de eigen buurt een woning gecreëerd die qua grootte en prijs (f.300.000 tot f.400.000) kan concurreren op de woningmarkt. Voor de gemeente is dat de reden om het subsidiëren van samenvoegen voort te zetten.

3 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie