Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 4-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 4 april 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: illegale vrouwen
Dinsdagavond heeft de politie twee vrouwen aangehouden tijdens een prostitutiecontrole in de Hoekstraat. De vrouwen, 32 en 37 jaar, werden aangehouden omdat zij niet beschikten over een tewerkstellingsvergunning. Aan het bureau werden de vrouwen aan de Vreemdelingenpolitie overgedragen en uiteindelijk ingesloten omdat er over de juiste identiteit twijfel bestaat.

Groningen: bestuurders onder invloed
Dinsdagnacht heeft de politie een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed (1 promille). De man viel op omdat hij met zijn snorfiets twee maal door een rood verkeerslicht reed op de W.A. Scholtenstraat. Hij is met een boete voor het negeren van de verkeerslichten en dagvaarding voor het alcoholmisdrijf heengezonden. Ook op de A-weg heeft de politie dinsdagnacht een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed (1,25 promille). De man had in het verleden al eens eerder een proces-verbaal gekregen voor een alcoholmisdrijf en werd met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: overlast van dronkenschap
Dinsdagavond heeft de politie op het Ged. Zuiderdiep een 36-jarige Stadjer aangehouden voor openbare dronkenschap. De man stond met een mes op straat te zwaaien. Nadat agenten het mes hadden afgepakt werd de man meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij nog een boete had openstaan van 192 gulden en werd ingesloten omdat hij deze niet kon betalen.

Groningen: man aangehouden
Dinsdagavond heeft de politie in de Vinkenstraat een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De man had in een zaak aan de Dirk Huizingastraat een fles bier gekocht en viel andere klanten lastig. Toen hij daarop werd weggestuurd, reed de man met zijn auto voor de zaak een reclamebord en een parasolvoet omver. De gewaarschuwde politie kon de man snel daarop aanhouden, waarna deze is ingesloten.

Groningen: man aangehouden
Dinsdag heeft de politie in de Nieuwstad een 30-jarige man uit Groningen aangehouden toen hij een conflict kreeg met een prostituee over haar dienstverlening. Een bemiddelingspoging van de politie liep op niets uit, maar toe bleek dat man gesignaleerd stond voor een boete van 168 gulden werd de zaak snel opgelost. Hij wilde namelijk niet betalen, waarop het dwangmiddel van zeven dagen gijzeling werd toegepast. De man is ingesloten.

Groningen: Lokaalvredebreuk
Dinsdag heeft de politie een 37-jarige man uit Groningen aangehouden toen hij zich vertoonde met een mes in een gebouw van de Sociale Dienst, waarvoor hij een lokaalverbod heeft. De man werd door de politie aangetroffen terwijl de beveiligingsbeambte van de gemeentelijke dienst boven op hem zat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Garmerwolde/Uithuizen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdagmiddag snelheidscontroles gehouden op de Provinciale Weg N360 in Garmerwolde en op de Provinciale Weg N363 in Uithuizen. In Garmerwolde passeerden 375 bestuurders de radarpost van de politie. Veertien van hen reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid in Garmerwolde bedroeg 110 km per uur. Bij de controle in Uithuizen werd van 329 voertuigen de snelheid gemeten. 93 bestuurders reden sneller dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km.

Harkstede: meisjes licht gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Hoofdweg in Harkstede zijn dinsdagmiddag een 13-jarige en een 16-jarig meisje, allebei uit Groningen gewond geraakt. Beiden zaten op een bromfiets, bestuurd door het 13-jarige meisje. In een flauwe bocht verloor zij de controle over de brommer en kwam in de berm terecht. Daar botste ze tegen een boom. De meisjes kwamen te vallen en liepen enkele lichte verwondingen op. Ze konden ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De bromfiets, eigendom van het 16-jarige meisje, is voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Hoogezand: bromfietser onder invloed
Aan de Erasmusweg in Hoogezand heeft de politie dinsdagnacht een 29-jarige bromfietser uit Hoogezand aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de man in de Reviusstraat met zijn brommer was gevallen. Ze hielpen hem op de been waarbij werd geconstateerd dat hij gedronken had. De man mocht zijn weg vervolgen maar kreeg de uitdrukkelijke waarschuwing niet meer te gaan rijden. Korte tijd later werd hij toch rijdend op zijn bromfiets aangetroffen op de Erasmusweg. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 2.8 promille alcohol werd vastgesteld. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 16 uur heengezonden. De man krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Leek: schoorsteenbrand
Dinsdagavond ontstond brand in de schoorsteen van een woning aan Het Baken in Leek. Het vuur doofde uit zichzelf en de brandweer kon volstaan met een inspectie van de schoorsteen. De schoorsteenbrand veroorzaakte geen noemenswaardige schade.

Niezijl: automobilist onder invloed
In de Hoofdstraat in Niezijl heeft de politie dinsdagavond een 41-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in zijn auto en wilde een politieauto inhalen. Kennelijk toen hij in de gaten kreeg dat hij een politiepatrouille inhaalde zag hij van die manoeuvre af en ging weer achter de wagen van de agenten rijden. Bij de verkeerscontrole die daarop volgde bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 2.3 promille alcohol werd vastgesteld. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 13 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Siddeburen: jongens met windbuks bekeurd
De politie heeft dinsdagmorgen op de Veenweg in Siddeburen proces-verbaal opgemaakt tegen een 16-jarige jongen uit Siddeburen en zijn 17-jarige vriend uit Hellum. De mannen waren in het bezit van een windbuks en waren voornemens om op kraaien te gaan schieten. Omwonenden zagen de jongens met het wapen lopen en waarschuwden de politie. De buks, eigendom van de vader van de knaap uit Siddeburen, is door de politie meegenomen.

Bellingwedde: man verdrinkt in Weddermeer
Dinsdagavond is een 21-jarige man uit Schipluiden bij het vissen op het Weddermeer te water geraakt en verdronken. Het slachtoffer was samen met een vriend bezig een lijn in het water uit te zetten voor de karpervangst. Hij was met een rubberbootje het water opgegaan en is door nog onbekende oorzaak in het water terechtgekomen. De 21-jarige vriend van het slachtoffer is hierop in het water gesprongen en heeft getracht het slachtoffer te redden. Door het zeer koude water moest hij het slachtoffer weer loslaten. Waarop deze verdronk. Politie en Brandweer medewerkers van de korpsen Delfzijl, Groningen, Stadskanaal en Bellingwolde hebben bijna drie uur naar het slachtoffer gezocht. Hierbij werd gebruik gemaakt van brandweerduikers en er werd gedregd. Het slachtoffer werd echter niet gevonden. Woensdagochtend zal opnieuw door brandweer en politie in het meer worden gedregd naar het slachtoffer. De plas, een voormalige zandafgraving, is op sommige plaatsen bijna twintig meter diep, hetgeen het zoeken naar het slachtoffer bemoeilijkt.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900-8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...