Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 4-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 4 april 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: illegale vrouwen
Dinsdagavond heeft de politie twee vrouwen aangehouden tijdens een prostitutiecontrole in de Hoekstraat. De vrouwen, 32 en 37 jaar, werden aangehouden omdat zij niet beschikten over een tewerkstellingsvergunning. Aan het bureau werden de vrouwen aan de Vreemdelingenpolitie overgedragen en uiteindelijk ingesloten omdat er over de juiste identiteit twijfel bestaat.

Groningen: bestuurders onder invloed
Dinsdagnacht heeft de politie een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed (1 promille). De man viel op omdat hij met zijn snorfiets twee maal door een rood verkeerslicht reed op de W.A. Scholtenstraat. Hij is met een boete voor het negeren van de verkeerslichten en dagvaarding voor het alcoholmisdrijf heengezonden. Ook op de A-weg heeft de politie dinsdagnacht een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed (1,25 promille). De man had in het verleden al eens eerder een proces-verbaal gekregen voor een alcoholmisdrijf en werd met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: overlast van dronkenschap
Dinsdagavond heeft de politie op het Ged. Zuiderdiep een 36-jarige Stadjer aangehouden voor openbare dronkenschap. De man stond met een mes op straat te zwaaien. Nadat agenten het mes hadden afgepakt werd de man meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij nog een boete had openstaan van 192 gulden en werd ingesloten omdat hij deze niet kon betalen.

Groningen: man aangehouden
Dinsdagavond heeft de politie in de Vinkenstraat een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De man had in een zaak aan de Dirk Huizingastraat een fles bier gekocht en viel andere klanten lastig. Toen hij daarop werd weggestuurd, reed de man met zijn auto voor de zaak een reclamebord en een parasolvoet omver. De gewaarschuwde politie kon de man snel daarop aanhouden, waarna deze is ingesloten.

Groningen: man aangehouden
Dinsdag heeft de politie in de Nieuwstad een 30-jarige man uit Groningen aangehouden toen hij een conflict kreeg met een prostituee over haar dienstverlening. Een bemiddelingspoging van de politie liep op niets uit, maar toe bleek dat man gesignaleerd stond voor een boete van 168 gulden werd de zaak snel opgelost. Hij wilde namelijk niet betalen, waarop het dwangmiddel van zeven dagen gijzeling werd toegepast. De man is ingesloten.

Groningen: Lokaalvredebreuk
Dinsdag heeft de politie een 37-jarige man uit Groningen aangehouden toen hij zich vertoonde met een mes in een gebouw van de Sociale Dienst, waarvoor hij een lokaalverbod heeft. De man werd door de politie aangetroffen terwijl de beveiligingsbeambte van de gemeentelijke dienst boven op hem zat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Garmerwolde/Uithuizen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdagmiddag snelheidscontroles gehouden op de Provinciale Weg N360 in Garmerwolde en op de Provinciale Weg N363 in Uithuizen. In Garmerwolde passeerden 375 bestuurders de radarpost van de politie. Veertien van hen reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid in Garmerwolde bedroeg 110 km per uur. Bij de controle in Uithuizen werd van 329 voertuigen de snelheid gemeten. 93 bestuurders reden sneller dan de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km.

Harkstede: meisjes licht gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Hoofdweg in Harkstede zijn dinsdagmiddag een 13-jarige en een 16-jarig meisje, allebei uit Groningen gewond geraakt. Beiden zaten op een bromfiets, bestuurd door het 13-jarige meisje. In een flauwe bocht verloor zij de controle over de brommer en kwam in de berm terecht. Daar botste ze tegen een boom. De meisjes kwamen te vallen en liepen enkele lichte verwondingen op. Ze konden ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De bromfiets, eigendom van het 16-jarige meisje, is voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Hoogezand: bromfietser onder invloed
Aan de Erasmusweg in Hoogezand heeft de politie dinsdagnacht een 29-jarige bromfietser uit Hoogezand aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de man in de Reviusstraat met zijn brommer was gevallen. Ze hielpen hem op de been waarbij werd geconstateerd dat hij gedronken had. De man mocht zijn weg vervolgen maar kreeg de uitdrukkelijke waarschuwing niet meer te gaan rijden. Korte tijd later werd hij toch rijdend op zijn bromfiets aangetroffen op de Erasmusweg. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 2.8 promille alcohol werd vastgesteld. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 16 uur heengezonden. De man krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Leek: schoorsteenbrand
Dinsdagavond ontstond brand in de schoorsteen van een woning aan Het Baken in Leek. Het vuur doofde uit zichzelf en de brandweer kon volstaan met een inspectie van de schoorsteen. De schoorsteenbrand veroorzaakte geen noemenswaardige schade.

Niezijl: automobilist onder invloed
In de Hoofdstraat in Niezijl heeft de politie dinsdagavond een 41-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in zijn auto en wilde een politieauto inhalen. Kennelijk toen hij in de gaten kreeg dat hij een politiepatrouille inhaalde zag hij van die manoeuvre af en ging weer achter de wagen van de agenten rijden. Bij de verkeerscontrole die daarop volgde bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 2.3 promille alcohol werd vastgesteld. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 13 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Siddeburen: jongens met windbuks bekeurd
De politie heeft dinsdagmorgen op de Veenweg in Siddeburen proces-verbaal opgemaakt tegen een 16-jarige jongen uit Siddeburen en zijn 17-jarige vriend uit Hellum. De mannen waren in het bezit van een windbuks en waren voornemens om op kraaien te gaan schieten. Omwonenden zagen de jongens met het wapen lopen en waarschuwden de politie. De buks, eigendom van de vader van de knaap uit Siddeburen, is door de politie meegenomen.

Bellingwedde: man verdrinkt in Weddermeer
Dinsdagavond is een 21-jarige man uit Schipluiden bij het vissen op het Weddermeer te water geraakt en verdronken. Het slachtoffer was samen met een vriend bezig een lijn in het water uit te zetten voor de karpervangst. Hij was met een rubberbootje het water opgegaan en is door nog onbekende oorzaak in het water terechtgekomen. De 21-jarige vriend van het slachtoffer is hierop in het water gesprongen en heeft getracht het slachtoffer te redden. Door het zeer koude water moest hij het slachtoffer weer loslaten. Waarop deze verdronk. Politie en Brandweer medewerkers van de korpsen Delfzijl, Groningen, Stadskanaal en Bellingwolde hebben bijna drie uur naar het slachtoffer gezocht. Hierbij werd gebruik gemaakt van brandweerduikers en er werd gedregd. Het slachtoffer werd echter niet gevonden. Woensdagochtend zal opnieuw door brandweer en politie in het meer worden gedregd naar het slachtoffer. De plas, een voormalige zandafgraving, is op sommige plaatsen bijna twintig meter diep, hetgeen het zoeken naar het slachtoffer bemoeilijkt.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900-8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie