Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.05 uur
Twee mannen aangehouden

AMERSFOORT De politie kreeg maandagochtend 11 maart omstreeks vier uur de melding dat er zou worden ingebroken in een woning gelegen aan de Leliestraat in Amersfoort. De politie ging poolshoogte nemen en trof op de parkeerplaats achter de woning een auto aan met daarin een nog onbekend persoon.
Eén van de agenten liep naar deze auto toe en opende het portier om te vragen wat deze persoon hier deed. Op dat moment zagen de agenten een nog onbekend persoon bij de woning wegrennen. Direct hierop startte de onbekende automobilist de auto en wilde wegrijden. De agent probeerde dit te voorkomen door via het nog geopende portier aan de bestuurderskant de sleutels uit het contact te nemen. Dit lukte niet en de auto reed met slippende banden weg terwijl de agent nog half in de auto hing.
Omwille van zijn eigen veiligheid liet de agent los en viel op de grond. De onbekende automobilist reed met hoge snelheid door.

Om de onbekende bestuurder te kunnen aanhouden voor dit misdrijf schoot de agent met zijn dienstwapen op de achterband van de auto. De band werd geraakt maar het lukte de bestuurder toch door te rijden. De auto werd later zonder bestuurder in de omgeving aangetroffen. De agent raakte niet gewond. Onderzoek wees uit dat er was ingebroken in de woning. De politie trof hier 345 hennepplanten aan.

De politie startte een onderzoek. Dinsdag 3 april kon zij twee mannen van 19 en 21 jaar, beiden afkomstig uit Amersfoort, aanhouden en insluiten voor verhoor.

Te veel op

EEMLAND ZUID Een 41-jarige Utrechter veroorzaakte dinsdagmorgen rond kwart over vijf overlast bij een benzinepomp aan de A12 bij Woudenberg.
De Utrechter werd door de politie mee naar buiten genomen. Daar wilde hij in zijn auto wegrijden, maar de agenten hielden dat tegen. Zij lieten de man blazen. Hij blies 1,55 promille; voldoende om zijn rijbewijs kwijt te raken.

Op het Neptunusplein in Amersfoort hield de politie een 52-jarige Amersfoorter aan. De man verklaarde één biertje in een nabijgelegen café te hebben gedronken en wilde wegrijden. Agenten stopten hem en lieten hem blazen. De automobilist blies 2,45 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Losse flodders

AMERSFOORT De politie kreeg dinsdagmiddag even na twee uur een melding dat in een speeltuin op de Pullstraat munitie lag. Agenten vonden inderdaad een doosje munitie. Het bleek te gaan om losse flodders.

Diefstal uit bedrijf

AMERSFOORT - In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks middernacht werd de politie naar het Operaplein gestuurd. Een getuige had gezien dat in een horecagelegenheid werd ingebroken en dat de daders gevlucht waren in de richting van de Operaweg. De politie zocht zonder succes in de omgeving naar de daders. De daders hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt.
Beide daders zijn ongeveer 1,80 meter lang, hebben een getint uiterlijk, zwart haar en zijn tussen de 20 en 25 jaar oud.

Steekpartij
LEUSDEN Op dinsdagavond omstreeks kwart over acht werd de politie verzocht naar de Stelling te gaan in verband met een steekpartij. Een veertienjarige jongen uit Leusden was met een mes in het been gestoken. Een evenoude plaatsgenoot is later als verdachte van de steekpartij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding van het incident is nog onbekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie