Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

één nieuw schoolbudget voor personeelsbeleid op basisschool

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Datum: 04-04-2001 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

EEN BUDGET VOOR PERSONEELSBELEID OP BASISSCHOOL

Per 1 augustus 2001 krijgen scholen voor primair onderwijs meer ruimte voor eigen personeelsbeleid. De budgetten nascholing, integraal personeelsbeleid, management ondersteuning arbeidsmarkt en arbo (moa) worden samengevoegd tot één nieuw schoolbudget. In dat schoolbudget komt 45 miljoen meer dan in de afzonderlijke potjes (van 185 miljoen naar 230 miljoen). H et is de bedoeling dat per 1 augustus 2002 daar nog eens vier budgetten voor personeelsbeleid aan worden toegevoegd. De regels voor het formatiebudgetsysteem (salarissen voor het personeel) worden vereenvoudigd. Daarmee is nog eens 45 miljoen gemoeid. Staatssecretaris Adelmund deelde dit vandaag mee op een manifestatie in Houten en heeft dit in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

In de Onderwijsbeleidsbrief van november 2000 pleitten de bewindslieden voor grotere autonomie van scholen. Voor het primair onderwijs wordt nu de eerste stap gezet.

Op dit moment heeft een directeur in het basisonderwijs naast Londo (materiële bekostiging) en het formatiebudgetsysteem nog ongeveer 7 afzonderlijke budgetten voor personeel: schoolprofiel; moa; nascholing; bestuurlijke krachtenbundeling; arbeidsmarktknelpunten; integraal personeelsbeleid; vergoeding bedrijfsgezondheidszorg. Al deze budgetten kennen hun eigen voorschriften.

Het voorstel is nu de budgetten samen te voegen zonder precies voor te schrijven aan welk onderdeel van personeelsbeleid de scholen het geld moeten uitgeven. Met dit voorstel en de verhoging van het budget krijgen scholen in de praktijk de armslag (financieel en inhoudelijk) om eigen keuzes te maken.

De werkgevers- en werknemersorganisaties hebben ingestemd met de hoofdlijnen. Over de verdere uitwerking wordtnog overlegd.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie