Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marechaussee helpt politie bemannen wegafzettingen Veluwe

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Marechaussee verleent bijstand op Veluwe

04-04-2001

De Koninklijke Marechaussee assisteert de politie sinds dinsdagavond bij het bemannen van wegafzettingen op de Veluwe. Naar aanleiding van de recente nieuwe mond- en klauwzeerbesmettingen is besloten de afzettingen in een gebied van dertig vierkante kilometer in te richten. Van de afzettingen neemt de Koninklijke Marechaussee er acht voor haar rekening. Deze liggen vooral in het noord-westelijke deel van het gebied waar naar verhouding veel militaire terreinen liggen. De afzettingen worden 24 uur per dag bemand en blijven de komende weken waarschijnlijk van kracht. Bij deze bijstand zijn 48 Marechaussees betrokken.

De afzettingen op de Veluwe hebben tot doel te voorkomen dat het mond- en klauwzeervirus zich verder kan verspreiden. Transporten van dieren, maar ook dierproducten zijn niet toegestaan. Personenvervoer op zich blijft wel toegestaan, al kunnen auto's worden gecontroleerd op de verboden producten.

De Koninklijke Marechaussee wordt sinds het begin van de mond- en klauwzeercrisis al op grote schaal ingezet voor de controle aan de lands- en zeegrenzen en luchthavens op producten waarvoor een vervoersverbod geldt. Hierbij zijn zo'n 1.400 Marechaussees betrokken, die inmiddels meer dan 10.000 inspecties hebben uitgevoerd. Afgezien van de Koninklijke Marechaussee worden ook de andere onderdelen van de krijgsmacht ingezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie