Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Patronaatsgebouw Tilburg in gebruik als horecagelegenheid

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

02-04-2001

Voorstel: Veemarktstraat bij horeca-concentratiegebied

Patronaatsgebouw binnenkort in gebruik als horecagelegenheid

Voor het voormalige Patronaatsgebouw aan de Veemarktstraat zijn plannen ontwikkeld door een particulier voor een verbouwing tot een bar annex dansgelegenheid. De Veemarktstraat grenst direct aan het horecaconcentratiegebied. Aangezien in die straat diverse publieksfuncties komen, acht het college van B&W toevoeging aan het horeca-concentratiegebied in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening gewenst. Dat wil zeggen dat er wel ruimere openingstijden komen, maar geen soepeler geluidsnormen.

In een horecaconcentratiegebied gelden andere sluitingstijden. Volgens de APV mogen zaken een uur langer open blijven in het weekeinde. Daarnaast kunnen ook ruimere geluids-normen gelden in het kader van de Wet Milieubeheer. Dit is het geval in het huidige horeca-concentratie-gebied Heuvelring, Heuvel, Piusplein, Paleisring (noordzijde) en Pieter Vreedeplein (oostelijke helft inclusief tussenliggende delen Tuinstraat en Telegraafstraat). Ook de Oude Markt en de Stadhuisstraat zijn horeca-concentratie-gebied maar dan alleen in het kader van de APV. Het college stelt voor om nu ook de Veemarktstraat volgens dit regime in te delen en dus geen ruimere geluidsnormen te hanteren.

Voor het Veemarktkwartier is een bestemmingsplan in voorbereiding. De Veemarkt-straat krijgt gemengde functies. De artikel 19-procedure WRO voor de bestemmingswijziging van het Patronaatsgebouw is al gevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie