Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Balans integraal parkeerbeleid gemeente Noordwijk gereed

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Noordwijk
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

Balans integraal parkeerbeleid gemeente Noordwijk gereed

In het Parkeerbeleidsplan Noordwijk aan Zee is de balans opgemaakt rond het Integraal Parkeerbeleid van de gemeente Noordwijk. Aanleiding voor een herziening van het parkeerbeleid is de groeiende overlast van geparkeerde autos in Noordwijk aan Zee en de daarmee gepaard gaande overlast voor omwonenden. Bij de zoektocht naar mogelijke oplossingen is uitbreiding van betaald parkeren één van de belangrijkste conclusies. Op basis van specifieke randvoorwaarden en aandachtspunten is een beleid geschetst rond de beheersing van het parkeer- en verkeersgedrag binnen de gemeente. Ook is gekeken naar mogelijkheden rond uitbreiding van de parkeercapaciteit, verbetering van de verwijssystemen en betaald parkeren volgens meervoudige tariefgebieden. Op 19 april aanstaande wordt het conceptplan besproken in een gecombineerde commissievergadering
Financiën//BET/Infra-Integrale Veiligheid, hierna zal het rapport ter inspraak worden voorgelegd aan bewoners en ondernemers.

In april 2000 heeft de gemeente met de bestuursopdracht Integraal parkeerplan het startsein gegeven om de parkeerproblemen in de gemeente aan te pakken. Belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van dit beleidsplan was de overlast van geparkeerde autos en bussen en de daarmee samenhangende (verkeers-)problemen zodanig te beperken dat het woon- en leefklimaat in Noordwijk niet wordt aangetast. Daarnaast moet de parkeergelegenheid voor het toerisme zoveel mogelijk in stand worden gehouden en mogelijk uitgebreid, de hiermee samenhangende kosten dienen zoveel mogelijk te worden gedragen door (dag-)recreanten en toeristen.

Vorige zomer zijn de parkeerproblemen in kaart gebracht. Er zijn gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van winkeliersverenigingen, horeca en met de toeristenbranche. Ook zijn klachten en ideeën die inwoners in voorgaande jaren aan de gemeente kenbaar hebben gemaakt in het plan meegenomen. Onder meer in 1997 pleitte 2/3 van de respondenten van een bewonersenquête voor maatregelen rond de parkeerproblematiek.

Volgens de planning kan invoering nog voor de zomer van 2002 plaatsvinden.

Noordwijk, 3 april 2001

Als bijlage is het concept eindrapport ´Parkeerbeleidsplan Noordwijk aan Zee´ toegevoegd.

Dit eindrapport wordt donderdag 19 april a.s. opiniërend besproken in de gecombineerde

Commissie tussen 18.00 en 20.00 uur, aansluitend wordt in de commissie BET het voorlopige ontwerp Koningin Wilhelminaboulevard besproken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie