Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Principe CAO akkoord tussen FNV/CNV en de NAM

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NAM B.V.

Principe CAO akkoord tussen FNV/CNV en de NAM

Gezamenlijk Persbericht

De vakbonden FNV en CNV en de directie van de NAM B.V. hebben op 3 april overeenstemming bereikt over een nieuwe CAO. Het betreft hier een aantal afspraken die zijn vervat in een CAO met een looptijd van 2 jaar.

Na een drietal onderhandelingsronden, die in goede en constructieve sfeer zijn verlopen, is in de avond van 3 april een principe akkoord bereikt. Het bereikte akkoord geldt voor ruim 800 medewerkers.

De voornaamste afspraken zijn:


- Een structurele salarisverhoging van 4 procent per 1 april 2001 en 4 procent per 1 april 2002 en een éénmalige uitkering van f 1.000,- bruto per 1 april 2001.

- Een aanzienlijke uitbreiding van de mogelijkheid voor medewerkers om door te groeien naar een hoger persoonlijk maximum.

- Het bestaande Persoonlijk Ontwikkelings Budget (POB) wordt uitgebreid tot een Persoonlijk Ontwikkelings- en Zorg Budget (POZB) met ruimere mogelijkheden voor opleiding. Daarnaast kan het nu ook worden gebruikt voor het verrichten van zorgtaken en van sociaal-maatschappelijke activiteiten. Het hiervoor beschikbare budget is verhoogd tot f 4.500,- over een periode van drie jaar.

- Continuering van NAM's werkgelegenheidsinspanning voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. In het kader van reintegratie arbeidsgehandicapten wordt een aantal werkervaringsplaatsen beschikbaar gesteld. NAM heeft voor haar werkgelegenheids- inspanning een budget beschikbaar van 2,25 miljoen gulden per jaar.

- Invoering van alternatieve dagdienst roosters. Dit biedt de medewerker de mogelijkheid om, onder bepaalde voorwaarden, een alternatief rooster te kiezen dat aansluit bij zijn of haar persoonlijke situatie.

- Geen collectief ontslag gedurende de looptijd van de CAO.
Henk Korthof, vakbondsbestuurder van het FNV:

'Ik ben tevreden met dit eindresultaat. Voor onze leden zijn er een aantal belangrijke verbeteringen gerealiseerd, b.v. de invoering van de alternatieve dagdienst roosters en de uitbreiding van het Persoonlijk Ontwikkelings- en Zorg Budget, waarmee ondermeer vooruit wordt gelopen op wetgeving op het gebied van arbeid en zorg. Daarnaast ligt er een prima loonbod, van tweemaal 4 procent, op tafel. Ik kan dit akkoord dan ook met een positieve aanbeveling aan mijn leden voorleggen'.

'Bovendien is met dit akkoord de werkingssfeer van de NAM CAO met circa 300 medewerkers uitgebreid' voegt Jan Kampherbeek (CNV) hieraan toe. Daarnaast benadrukt hij het belang van de extra mogelijkheden om het werk met privé-zaken te combineren, hetgeen als een doorbraak mag worden gezien.

In een reactie op dit resultaat zegt Jack Tabak, Hoofd Arbeidsvoorwaarden: 'Met dit akkoord is er naar onze mening een goede balans gerealiseerd tussen enerzijds het handhaven van onze uitstekende arbeidsvoorwaarden en anderzijds de beheersing van onze salariskosten. Verder wordt met het Persoonlijk Ontwikkelings- en Zorg Budget geanticipeerd op tal van maatschappelijke ontwikkelingen' .

Het resultaat zal binnenkort aan de leden van het FNV en het CNV worden voorgelegd.

Assen, 4 april 2001

FNV Bondgenoten CNV Bedrijvenbond NAM B.V. Henk Korthof Jan Kampherbeek Hans Jansen
06 - 53392473 06 - 51602022 0592 - 362139


04 apr 01 14:45

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie