Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zes telefooncellen blijven staan in gemeente Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal

Nog zes telefooncellen in gemeente Stadskanaal

4 april 2001

KPN Telecom heeft de gemeente geconfronteerd met het feit dat de exploitatie van openbare telefooncellen dermate verliesgevend is dat opheffing de enige mogelijkheid is. De telefooncellen worden veel te weinig gebruikt en zijn daarom onrendabel geworden. Belangrijkste oorzaak van het verminderde gebruik van de telefooncellen is de opkomst van de mobiele telefonie.

Doordat de KPN verplicht is om voor iedere 5000 inwoners één openbare telefooncel te handhaven, kunnen er in de gemeente Stadskanaal nog zes telefooncellen blijven staan. Het betreft de telefooncellen aan de Nederlandlaan, Europalaan, Navolaan en Dwarsspitting in Stadskanaal en die aan de Marktstraat in Musselkanaal en de Dorpsstraat in Onstwedde.

De enige mogelijkheid voor de gemeente om meer cellen te handhaven is het garant staan voor de exploitatieverliezen van f 6.000,00 per cel per jaar. Het college denkt met de voorgestelde spreiding van de zes resterende telefooncellen zoveel mogelijk inwoners te kunnen bedienen die van openbare telefooncellen afhankelijk zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie