Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 4-04-2001
1e persbericht 4 april 2001


Berichten uit de regio

Regionale alcoholcontrole bij sportkantines
Dinsdagavond is op verschillende plaatsen een alcoholcontrole gehouden in de buurt van sportkantines. In totaal zijn 2324 blaastesten afgenomen. Twaalf bestuurders bleken teveel alcohol gedronken te hebben. 82 politiemensen namen deel aan de controles.

In Strijp is op de Halvemaanstraat en de Hastelweg gecontroleerd. 165 bestuurders moesten op straat blazen. Een van hen, een 60-jarige Eindhovenaar, blies 0,9 promille. Hij krijgt een proces-verbaal.

In Woensel waren controles op de Estafettelaan, Vijfkamplaan, Avignonlaan, J.C. Dirkxpad, Anconalaan en Henegouwenlaan. Hier zijn 112 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Een 50-jarige Eindhovenaar blies 0,7 promille en kreeg een boete van fl. 410,=.

In Stratum en Gestel waren de controles op de Velddoornweg, Roostenlaan en Locatellistraat. Hier werden geen overtredingen geconstateerd. 213 bestuurders moesten blazen.

In Helmond is gecontroleerd op de Rembrandtlaan, Rivierensingel, Weg door de Rijpel, Engelseweg, Dorpsstraat en de Heeklaan. Ook hier werd de 0,5 promille niet gehaald door de 247 blazers. Een van de gecontroleerde bestuurders reed zonder rijbewijs. Hij kreeg verbaal.

In Best werden controles gehouden op de Ringweg, Sportlaan en Eindhovenseweg Zuid. Op deze laatste weg zijn twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een 45-jarige vrouw uit Best blies ruim 1 promille. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt. Ook tegen een 33-jarige Bestenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij blies ruim
1,35 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen.

In Oirschot werd gecontroleerd op de Kempenweg, Bestseweg en Rijkesluisstraat. Er zijn geen overtredingen geconstateerd.

In Son werden op de Nieuwstraat vier verkeersdeelnemers betrapt op het rijden onder invloed. Een 33-jarige man uit Son blies bijna 0,6 promille en hij kreeg een boete van fl. 410,=. Een 37-jarige vrouw uit Breugel blies bijna 0,55 promille en ook zij moest fl 410,= betalen. Tegen een 35-jarige man uit Uden wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn promillage was ruim 0,85. Een 66-jarige vrouw uit Breugel blies 0,7 promille. Ook voor haar een boete van fl. 410,=. Behalve op de Nieuwstraat is in Son ook gecontroleerd op de Gentiaanlaan, Afrikalaan en Rooijseweg. In Best, Oirschot en Son moesten 905 bestuurders op straat blazen.

Van de 180 bestuurders die in Maarheeze (Stationsstraat), Sterksel (Heezerweg), Leende (Valkenswaardseweg en Hans van Breukelenweg) en Heeze (Sterkselseweg en Leenderweg) werden gecontroleerd, blies niemand boven de 0,5 promille.

In Deurne, Asten en Someren werden de controles gehouden op respectievelijk Dr. H. van Doorneweg, de Beatrixlaan en de Steemertseweg en Boerenkamplaan. Van de 237 gecontroleerde bestuurders blies op de Boerenkamplaan in Someren een 45-jarige man uit die plaats ruim 0,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Aarle Rixtel (Kloosterdreef) en Gemert (Sportlaan) werden geen overtredingen geconstateerd. 19 bestuurders moesten blazen.

Ook de 103 bestuurders die in Bergeijk, Eersel en Steensel moesten blazen hadden niet teveel alcohol gedronken.

In Valkenswaard werd op de Tienendreef een 34-jarige man uit Valkenswaard betrapt. Hij blies bijna 1,15 promille. Hij kreeg een verbaal.

In Waalre op de Burgemeester Mollaan blies een 62-jarige vrouw uit Waalre ruim 1,1 promille. Ook zij kreeg een verbaal. Op de Wollenbergstraat is een 55-jarige vrouw uit die plaats bekeurd omdat zij een promillage van bijna 0,7 promille blies. Zij kreeg een boete van fl 410,=. In Valkenswaard en Waalre moesten 99 bestuurders blazen.

In Veldhoven werd op De Run 5300 gecontroleerd. 44 bestuurders moesten blazen. Niemand had te veel gedronken.

Eindhoven: Twee verdachten na achtervolging aangehouden Op de Onze Lieve Vrouwestraat zijn woensdag om 3.05 uur een 25-jarige Eindhovenaar en een even oude man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde na een korte achtervolging die begon op het 18 Septemberplein. De twee verdachten waren even daarvoor betrokken bij een mishandeling bij een horecagelegenheid aan het Stationsplein. Zij hadden een 24-jarige medewerker van de horecazaak aangesproken. Deze was voor de zaak aan het schoonmaken. De zaak was al gesloten maar de twee verdachten wilden naar binnen om sigaretten te kopen. Dat was niet mogelijk en dat was reden voor een van hen om de schoonmaker een kopstoot te geven. De twee reden weg met een personenauto, die al gauw door een surveillance-eenheid werd gesignaleerd. Een stopteken werd genegeerd en de auto werd over de John F. Kennedylaan gevolgd. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van het fietspad. Uiteindelijk kon de auto tot stoppen gedwongen worden. Hierbij raakte ook de politieauto beschadigd. De twee verdachten zijn onder verzet aangehouden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Sassenstraat zijn een kleurentelevisie, twee straalkacheltjes en twee veiligheidsloten gestolen. Van de achterdeur is een ruitje vernield en zo is de deur geopend. De inbraak is tussen zaterdagmiddag en dinsdagavond gepleegd.

Geldrop: Woninginbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Ververstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de woning is fl. 50,= gestolen.

Mierlo: Auto gestolen
Vanaf de Heer de Swaeffstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een grijze Opel Corsa met het kenteken XB-72-HL gestolen.

Lieshout: Aanhanger gestolen
Vanaf De Wolwever is dinsdagmorgen een gegalvaniseerde aanhanger van het merk Henra gestolen. De aanhanger, die een waarde van ongeveer fl.
1.000,= heeft, stond op slot op de oprit van een woning. Op de aanhanger lag een steekwagen.

Valkenswaard: Inbraak bij bedrijf
Dinsdagavond is ingebroken bij een bedrijf aan de Dragonder. Er is een ruit vernield en uit de zaak is een computertoren en een geldkistje met ongeveer fl 2.500,= gestolen.

Veldhoven: Drugs
Bij een alcoholcontrole op De Run kwam uit een van de gecontroleerde autos een flinke marihuanageur. Een nadere controle leverde 6 (kleine) gripzakjes met marihuana, 20 xtc-tabletten en een gasdrukpistool op. De 32-jarige bestuurder uit Eersel is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie