Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 4-04-2001
1e persbericht 4 april 2001


Berichten uit de regio

Regionale alcoholcontrole bij sportkantines
Dinsdagavond is op verschillende plaatsen een alcoholcontrole gehouden in de buurt van sportkantines. In totaal zijn 2324 blaastesten afgenomen. Twaalf bestuurders bleken teveel alcohol gedronken te hebben. 82 politiemensen namen deel aan de controles.

In Strijp is op de Halvemaanstraat en de Hastelweg gecontroleerd. 165 bestuurders moesten op straat blazen. Een van hen, een 60-jarige Eindhovenaar, blies 0,9 promille. Hij krijgt een proces-verbaal.

In Woensel waren controles op de Estafettelaan, Vijfkamplaan, Avignonlaan, J.C. Dirkxpad, Anconalaan en Henegouwenlaan. Hier zijn 112 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Een 50-jarige Eindhovenaar blies 0,7 promille en kreeg een boete van fl. 410,=.

In Stratum en Gestel waren de controles op de Velddoornweg, Roostenlaan en Locatellistraat. Hier werden geen overtredingen geconstateerd. 213 bestuurders moesten blazen.

In Helmond is gecontroleerd op de Rembrandtlaan, Rivierensingel, Weg door de Rijpel, Engelseweg, Dorpsstraat en de Heeklaan. Ook hier werd de 0,5 promille niet gehaald door de 247 blazers. Een van de gecontroleerde bestuurders reed zonder rijbewijs. Hij kreeg verbaal.

In Best werden controles gehouden op de Ringweg, Sportlaan en Eindhovenseweg Zuid. Op deze laatste weg zijn twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een 45-jarige vrouw uit Best blies ruim 1 promille. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt. Ook tegen een 33-jarige Bestenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij blies ruim
1,35 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen.

In Oirschot werd gecontroleerd op de Kempenweg, Bestseweg en Rijkesluisstraat. Er zijn geen overtredingen geconstateerd.

In Son werden op de Nieuwstraat vier verkeersdeelnemers betrapt op het rijden onder invloed. Een 33-jarige man uit Son blies bijna 0,6 promille en hij kreeg een boete van fl. 410,=. Een 37-jarige vrouw uit Breugel blies bijna 0,55 promille en ook zij moest fl 410,= betalen. Tegen een 35-jarige man uit Uden wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn promillage was ruim 0,85. Een 66-jarige vrouw uit Breugel blies 0,7 promille. Ook voor haar een boete van fl. 410,=. Behalve op de Nieuwstraat is in Son ook gecontroleerd op de Gentiaanlaan, Afrikalaan en Rooijseweg. In Best, Oirschot en Son moesten 905 bestuurders op straat blazen.

Van de 180 bestuurders die in Maarheeze (Stationsstraat), Sterksel (Heezerweg), Leende (Valkenswaardseweg en Hans van Breukelenweg) en Heeze (Sterkselseweg en Leenderweg) werden gecontroleerd, blies niemand boven de 0,5 promille.

In Deurne, Asten en Someren werden de controles gehouden op respectievelijk Dr. H. van Doorneweg, de Beatrixlaan en de Steemertseweg en Boerenkamplaan. Van de 237 gecontroleerde bestuurders blies op de Boerenkamplaan in Someren een 45-jarige man uit die plaats ruim 0,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Aarle Rixtel (Kloosterdreef) en Gemert (Sportlaan) werden geen overtredingen geconstateerd. 19 bestuurders moesten blazen.

Ook de 103 bestuurders die in Bergeijk, Eersel en Steensel moesten blazen hadden niet teveel alcohol gedronken.

In Valkenswaard werd op de Tienendreef een 34-jarige man uit Valkenswaard betrapt. Hij blies bijna 1,15 promille. Hij kreeg een verbaal.

In Waalre op de Burgemeester Mollaan blies een 62-jarige vrouw uit Waalre ruim 1,1 promille. Ook zij kreeg een verbaal. Op de Wollenbergstraat is een 55-jarige vrouw uit die plaats bekeurd omdat zij een promillage van bijna 0,7 promille blies. Zij kreeg een boete van fl 410,=. In Valkenswaard en Waalre moesten 99 bestuurders blazen.

In Veldhoven werd op De Run 5300 gecontroleerd. 44 bestuurders moesten blazen. Niemand had te veel gedronken.

Eindhoven: Twee verdachten na achtervolging aangehouden Op de Onze Lieve Vrouwestraat zijn woensdag om 3.05 uur een 25-jarige Eindhovenaar en een even oude man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde na een korte achtervolging die begon op het 18 Septemberplein. De twee verdachten waren even daarvoor betrokken bij een mishandeling bij een horecagelegenheid aan het Stationsplein. Zij hadden een 24-jarige medewerker van de horecazaak aangesproken. Deze was voor de zaak aan het schoonmaken. De zaak was al gesloten maar de twee verdachten wilden naar binnen om sigaretten te kopen. Dat was niet mogelijk en dat was reden voor een van hen om de schoonmaker een kopstoot te geven. De twee reden weg met een personenauto, die al gauw door een surveillance-eenheid werd gesignaleerd. Een stopteken werd genegeerd en de auto werd over de John F. Kennedylaan gevolgd. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van het fietspad. Uiteindelijk kon de auto tot stoppen gedwongen worden. Hierbij raakte ook de politieauto beschadigd. De twee verdachten zijn onder verzet aangehouden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Sassenstraat zijn een kleurentelevisie, twee straalkacheltjes en twee veiligheidsloten gestolen. Van de achterdeur is een ruitje vernield en zo is de deur geopend. De inbraak is tussen zaterdagmiddag en dinsdagavond gepleegd.

Geldrop: Woninginbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Ververstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de woning is fl. 50,= gestolen.

Mierlo: Auto gestolen
Vanaf de Heer de Swaeffstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een grijze Opel Corsa met het kenteken XB-72-HL gestolen.

Lieshout: Aanhanger gestolen
Vanaf De Wolwever is dinsdagmorgen een gegalvaniseerde aanhanger van het merk Henra gestolen. De aanhanger, die een waarde van ongeveer fl.
1.000,= heeft, stond op slot op de oprit van een woning. Op de aanhanger lag een steekwagen.

Valkenswaard: Inbraak bij bedrijf
Dinsdagavond is ingebroken bij een bedrijf aan de Dragonder. Er is een ruit vernield en uit de zaak is een computertoren en een geldkistje met ongeveer fl 2.500,= gestolen.

Veldhoven: Drugs
Bij een alcoholcontrole op De Run kwam uit een van de gecontroleerde autos een flinke marihuanageur. Een nadere controle leverde 6 (kleine) gripzakjes met marihuana, 20 xtc-tabletten en een gasdrukpistool op. De 32-jarige bestuurder uit Eersel is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...