Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Afvaldag uitgesteld in verband met MKZ-crisis

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging van Afvalverwerkers

Utrecht, 5 maart 2001
Nationale Afvaldag uitgesteld in verband met MKZ-crisis

Op zaterdag 19 mei 2001 zou de Nationale Afvaldag plaatsvinden waarop ongeveer tachtig afvalbedrijven en gemeenten hun locaties openstellen voor het publiek. De organisatie heeft besloten de Nationale Afvaldag uit te stellen in verband met de mond- en klauwzeercrisis. Het evenement wordt verschoven naar mei 2002.


Veel afvalbedrijven zijn gevestigd in landelijk, agrarisch gebied. De open dagen bij de bedrijven trekken veel bezoekers wat risico voor verspreiding van het MKZ-virus met zich meebrengt. Dit zou voor onrust kunnen zorgen onder de agrarische bevolking. De organisatie wil dit voorkomen. Daarnaast ligt een aantal bedrijven zelfs in of dichtbij het besmette gebied in Gelderland en Overijssel. Hier adviseert de overheid alle grote publieksevenementen af te gelasten of speciale voorzorgsmaatregelen te nemen. Als onverhoopt het virus zich de komende weken verspreidt naar andere gebieden, kan dit ook gaan gelden voor andere deelnemende bedrijven. Daarom heeft de organisatie besloten de Nationale Afvaldag een jaar te verschuiven naar mei 2002.

Over de Nationale Afvaldag
De Nationale Afvaldag is een initiatief van de Vereniging van Afvalverwerkers. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Vereniging Nederlandse Afvalondernemingen en de Vereniging voor afval- en reinigingsmanagement (NVRD).
Het evenement vond in 1998 voor het eerst plaats en trok toen 80.000 bezoekers. De deelnemende bedrijven zijn verspreid over heel Nederland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie