Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bonden: extra beloning voor MKZ-ambtenaren onvoldoende

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Vakbonden vinden extra beloning voor MKZ-ambtenaren niet voldoende Abvakabo - (MKraanen@abvakabo.nl)

Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) heeft de bonden een voorstel gedaan om de medewerkers van het ministerie die zich inzetten voor de bestrijding van MKZ extra te belonen. Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) heeft de bonden een voorstel gedaan om de medewerkers van het ministerie die zich inzetten voor de bestrijding van MKZ extra te belonen. De bonden ABVAKABO FNV, CMHF en het AC/UOV juichen dit idee toe, maar vinden de voorgestelde maatregelen niet voldoende.

In het plan van het ministerie krijgen alleen de ambtenaren in hogere salarisschalen een extra bonus. De ongeveer negenhonderd keurmeesters van de RVV komen niet in aanmerking voor deze extra vergoeding. De bonden vinden dit onacceptabel omdat juist deze groep medewerkers in de frontlinie werkt bij de aanpak van de MKZ-crisis.

De vakbonden willen dat alle medewerkers die bij de MKZ-crisis betrokken zijn een speciale MKZ-toelage krijgen. Bovendien vinden zij dat de medewerkers moeten kunnen kiezen tussen het uitbetalen van deze toelage of het sparen van vrije tijd. Het ministerie wil alleen een compensatie in geld geven. Volgens de vakbonden is het noodzakelijk dat de betrokken medewerkers de mogelijkheid krijgen om te herstellen van de zware psychische en lichamelijke belasting. Daarvoor is het beschikbaar zijn van extra vrije tijd belangrijk. Ook moet er in de plannen van het ministerie meer aandacht worden besteed aan de psychische opvang van het personeel.

Eerder deze week is in een aantal media gemeld dat de bonden akkoord zouden zijn met het voorstel van het ministerie. Dat is onjuist.

De OR van de RVV ondersteunt de eisen van ABVAKABO FNV, CMHF en AC/UOV.

Zoetmeer, 5 april 2001

www.fnv.nl/berichtenservice.
Meer nieuws? www.fnv.nl/nieuws

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie