Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraak uitbreiding chloorproductie Akzo Nobel Z-Holland

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

3-04-2001

Inspraak uitbreiding chloorproductie Akzo Nobel

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) hebben van Akzo Nobel een startnotitie ontvangen voor de uitbreiding van de productiecapaciteit van chloor met 150.000 ton per jaar tot 500.000 ton per jaar. Het betreft de locatie Rotterdam-Botlek. Deze startnotitie heeft Akzo Nobel opgesteld ten behoeve van een nog te maken Milieueffectrapport (MER). In dat rapport zullen de belangrijkste gevolgen voor het milieu aangegeven worden. Voor deze activiteit moeten vergunningen op grond van de Wet Milieubeheer (Wm) en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) worden aangevraagd bij resp. GS van Zuid-Holland en Rijkswaterstaat, directie Zuid-Holland. Voordat de vergunningaanvraag in behandeling genomen kan worden door GS dient de initiatiefnemer een MER op te stellen. GS en Rijkswaterstaat zullen de richtlijnen voor het MER vaststellen.

nEen ieder kan de startnotitie voor de m.e.r.-procedure van Akzo Nobel inzien. Deze ligt tot en met 23 april 2001 ter inzage bij o.a. het ministerie van VROM in Den Haag, het provinciehuis in Den Haag, de DCMR in Schiedam, gemeentewerken Rotterdam en de gemeentehuizen van Spijkenisse en Brielle. Voor de op te stellen richtlijnen van het MER kunt u uw opmerkingen doorgeven aan het college van GS van Zuid-Holland, postbus 90602, 2509 LP Den Haag, o.v.v. DWM 2001/2243.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie