Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Emmen blijft vervoersmanagement steunen

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Gemeente steunt vervoersmanagement, 4 april 2001

VCC Noord-Nederland ook dit jaar actief in Emmen Gemeente blijft vervoersmanagement steunen

Burgemeester en wethouders willen dat het Vervoer Coördinatie Centrum Noord-Nederland (VCC) ook volgend jaar Emmer bedrijven en instellingen bezoekt om deze te stimuleren en te ondersteunen bij vervoermanagement voor hun personeel. Daarom is het college voornemens ook voor 2001 een convenant te sluiten met het VCC. De doelstelling van vervoermanagement is dat meer werknemers met name in het woon-werkverkeer voor een andere vervoerwijze kiezen dan alleen met de auto gaan.

Het VCC krijgt de opdracht om in het centrum en op bedrijventerrein Bargermeer bedrijven en instellingen te stimuleren tot het gebruik van de fiets, openbaar vervoer en carpoolen door hun werknemers. Vervoermanagement kan een bijdrage leveren aan het verminderen van de verkeersdruk waardoor de bereikbaarheid van Emmen kan verbeteren.

Het VCC, door overheden opgericht in 1996, werkt sinds 1998 ook in Emmen. De gemeente verstrekt het VCC een bijdrage van ongeveer f. 20.000,-- per jaar. Het VCC heeft al veel contacten gelegd met bedrijven in Emmen. Belangstelling voor vervoermanagement is er. Zeker wanneer een bedrijf daarmee kosten kan besparen door bijvoorbeeld minder autokilometers aan hun werknemers te hoeven vergoeden.

Bedrijven en instellingen kunnen ook lid worden van het VCC. Dit geeft werknemers de mogelijkheid om het VCC te laten bemiddelen voor het carpoolen en voor korting op het openbaar vervoer. Een aantal bedrijven in Emmen is al aan de slag met een fietsplan en carpoolregeling. De gemeente zal de ontwikkelingen bij de bedrijven rond vervoermanagement volgen.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie