Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De gemeente Emmen over Evenementen en MKZ

Datum nieuwsfeit: 04-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersberichten: Evenementen en MKZ, 4 april 2001

Evenementen en MKZ

Naar aanleiding van de uitbraak van Mond- en Klauwzeer in Nederland wil de gemeente Emmen haar inwoners informeren over de richtlijnen ten aanzien van evenementen.

Vooralsnog is er geen reden om alle evenementen af te blazen. Wel raadt de gemeente Emmen eigenaren van evenhoevige dieren zoals runderen, varkens, schapen, geiten, herten en reeën aan om een zekere terughoudendheid te betrachten ten aanzien van het bezoeken van evenementen. Als de eigenaren wel naar evenementen willen, dan verzoekt de gemeente hen dringend om ontsmettingsmaatregelen te nemen. De gemeente Emmen volgt hiermee de richtlijnen van de provincie en van het Rijk.

Bij de volgende evenementen, adviseert de gemeente Emmen de organisatoren om deze voorlopig niet door te laten gaan:
* evenementen in het buitengebied en/of in de omgeving van plaatsen waar evenhoevige dieren worden gehouden

* evenementen/activiteiten waarbij veehoudende bedrijven worden bezocht. Huis-aan-huisacties binnen de bebouwde kom, vormen geen probleem mits er geen vervoermiddelen worden gebruikt die bestemd zijn voor het vervoer van vee

* evenementen met dieren

* tochten en wedstrijden in het veld of de natuur
Mocht de situatie rond MKZ in onze omgeving of mogen de provinciale richtlijnen veranderen, dan vervalt hiermee het bovenstaande en stelt de gemeente nieuwe richtlijnen vast.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie