Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MKZ dupeert gehandicaptensport in Bunnik

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NFSG

MKZ dupeert gehandicaptensport

Bunnik, 5 april 2001 - De MKZ-crisis dreigt ernstige gevolgen te krijgen voor de gehandicaptensport nu de komende week grote aantallen collectanten tijdens de nationale collecte van het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten (NFSG) niet mogen collecteren. Niet alleen vele gemeenten verbieden het collecteren buiten de bebouwde kom, maar ook boeren kunnen, bang als ze zijn voor besmettingen, geen mensen met een collectebus op hun erf meer toelaten. Een drama dreigt want het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten is voor het overgrote deel van haar inkomsten afhankelijk van de jaarlijkse collecteweek. Het fonds doet op iedereen een beroep wanneer er geen collectant aan de deur komt de bijdrage over te maken op het gironummer 5855 van het NFSG.

Crisis
Vele gemeenten in met name Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant hebben de buitengebieden verboden gebied verklaard voor collectanten. Hierbij gaat het om risicogebieden. Bij de geringst mogelijke dreiging van besmettingsgevaar worden de collectevergunningen onmiddellijk herzien. Daarnaast zit er bij boeren door het hele land de schrik er goed in. In verband met het grote besmettingsgevaar kunnen, willen en soms ook mogen zij niemand meer op hun erf toelaten, dus helaas ook geen collectanten van het NFSG. Naar het zich op dit moment laat aanzien zal de opbrengst van de collecte door de MKZ-crisis een kwart lager uitvallen dan in voorgaande jaren. Door deze onverwachte inkomstenderving van ruim een half miljoen gulden zullen een aantal geplande sportprojecten voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap niet kunnen worden uitgevoerd.

Collecteweek
Onder het motto 'Hun sport is alles. Help ze een beetje' wordt van 9 tot en met 14 april door het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten de jaarlijkse nationale inzamelingsactie gehouden voor de gehandicaptensport in Nederland. Het NFSG helpt mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap met de extra kosten. Het sporten betalen de sporters zelf. Alleen met de éxtra kosten die het sporten voor een gehandicapte met zich meebrengt, helpt het NFSG een handje. Iedereen die niet de mogelijkheid heeft om een bijdrage aan de collectant te geven kan de bijdrage overmaken op giro 5855 van het NFSG.


---
Voor meer informatie:
Nationaal Fonds Sport Gehandicapten (NFSG), Ronald van Vliet 06 - 225 235 13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie