Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afronden wetsvoorstel verdrag / protocol kloneren uitgesteld

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Afronden wetsvoorstel ter goedkeuring verdrag en protocol kloneren uitgesteld

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

CSZ/ME-2167909

5 april 2001

In de Planningsbrief 2000 t/m 2002 van 30 november 2000 (DBO-CB-U-2109164) heb ik u bericht dat het Rijkswetsvoorstel ter goedkeuring van het Verdrag inzake de rechten van de mens en de biogeneeskunde en het Protocol betreffende een verbod op het kloneren van mensen eind maart 2001 bij de Tweede Kamer zal worden ingediend.

Hierbij wil ik u mededelen dat met de afronding van het wetsvoorstel ter goedkeuring van het verdrag en het protocol kloneren - vanwege een noodzakelijke prioriteitenstelling - niet eerder kan worden aangevangen dan nadat de nota naar aanleiding van het verslag van het Wetsvoorstel houdende regelingen inzake handelingen met geslachtscellen en embryos (Embryowet) naar de Tweede Kamer is gezonden. De voorbereidingen ter indiening van het goedkeuringswetsvoorstel bij de Tweede Kamer zullen na die tijd ter hand worden genomen.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. E. Borst-Eilers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie