Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Fryslân 5-04-2001
Politieberichten van 5 april (07.00 - 13.00 uur)

Leeuwarden: controle arbeidswet
Woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur werd in samenwerking met de Belastingdienst, het Sociaal Fonds Bouwnijverheid, de Arbeidsinspectie, de Vreemdelingendienst en de politie een controle uitgevoerd bij in aanbouw zijnde de Achmea-toren. De doelstelling van deze controle was: controleren of de aangetroffen personeelssituatie overeenstemde met de opgave van de werkgever, of de bedrijfsactiviteiten overeen kwamen met de opgave en het vaststellen van de identiteit en de verblijfsstatus van de aangetroffen werknemers. De verantwoordelijkheid voor deze actie lag bij het Sociaal Fonds Bouwnijverheid. In totaal werden 146 personen gecontroleerd. Acht personen werden staande gehouden op grond van de Vreemdelingenwet en voor nadere controle overgebracht naar het bureau. Drie vreemdelingen hadden hun papieren nog niet goed geregeld en vijf personen, te weten drie Turken uit Duitsland en twee Polen, werkten hier zonder vergunning, waardoor hun verblijf in Nederland illegaal werd. Alle acht zijn gehoord en na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Fryske diken: aankondiging controles
Dinsdag 10 april wordt door het bureau Verkeershandhaving Fryske diken en het district Noordoost intensief gecontroleerd in de bebouwde kom van de verschillende dorpen in de gemeente Dongeradeel.. Er wordt gelet op gordel, helm, rood licht snelheid en alcohol. Woensdag 11 april wordt gecontroleerd op de Oude Rijksweg bij Marssum. Vrijdag 13 april wordt gecontroleerd tussen Gorredijk en de afslag A7. Ook elders in de provincie zal gecontroleerd worden op snelheid.

Leeuwarden: auto te water
Donderdag omstreeks 09.10 uur kwam er een melding binnen dat op de Harlingertrekweg een personenauto in het water was gereden. De bestuurder, een 69-jarige inwoner van Leeuwarden, zou nog in de auto zitten. Hoe de wagen te water is geraakt is nog niet duidelijk. De bestuurder werd door de brandweer uit het water gehaald en op de wal werd het slachtoffer gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het MCL-Zuid. Ook drie hulpverleners werden daar heengebracht met onderkoelingsverschijnselen.

Leeuwarden: autodiefstal
De 22-jarige bestuurder van de personenauto, die in de Abeelstraat werd aangehouden, daar hij in een gestolen auto reed, heeft bekend de auto zelf te hebben gestolen. Zie ook de politieberichten van 4/4 (13.00 uur) t/m 5/4 (07.00 uur)

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie