Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM neemt Rational Suite TestStudio in gebruik

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IBM Solution Partnership Centers nemen Rational Suite TestStudio in gebruik

Schiphol-Rijk, 5 april 2001 - De IBM Solution Partnership Centers (SPC) hebben de Rational Suite TestStudio van Rational Software in gebruik genomen. Dit betekent dat onafhankelijke softwareproducenten (Independent Software Vendors, ISV's) die gebruik maken van de IBM Solution Partnership Centers, bij het invullen van de aan hun gestelde ontwikkelvereisten tijdens elke fase van het ontwikkelproces de code aan snelheidstesten onderwerpen. Deze ISV's kunnen hierdoor niet alleen een kwaliteitsverbetering bewerkstelliggen van de te leveren producten, maar ze kunnen gelijktijdig ook de benodigde tijd bekorten om hun klanten deze producten op de markt te laten brengen. Voor de klanten van de IBM ISV's biedt dit het belangrijke voordeel dat de opgeleverde producten grondig zijn getest en dus optimale prestaties zullen leveren in hun kritische zakelijke omgevingen.

De IBM Solution Partnership Centers helpen ISV's bij het 'porten', operationeel maken, testen en op de markt brengen van applicaties voor alle IBM-platforms. De dienstverlening omvat het overzetten van code naar de IBM eServer* iSeries**, zSeries** of pSeries**, het testen op de IBM eServers* xSeries** of eenvoudigweg het onderzoeken van nieuwe IBM-tools, middleware en technologieën. Op basis van de testscripts die geproduceerd zijn met behulp van Rational Suite TestStudio, helpen de SPC's hun klanten bij het uitvoeren van snelheidstesten voor toepassingen die op IBM hardware-oplossingen draaien. Hierdoor kunnen de gewenste eindresultaten beter worden bereikt.

Rational Suite TestStudio is een geïntegreerde verzameling geautomatiseerde testtools, waarmee applicaties accuraat kunnen worden getest op het gebied van functionaliteit, betrouwbaarheid en snelheid. TestStudio bestaat uit alle tools van Rational voor het geautomatiseerd testen en voor foutopsporing, alsmede het Rational Suite Team Unifying Platform. Dit platform biedt alle ontwikkelaars toegang tot ontwikkeltrajecten, applicatievereisten, test- en debug-tools en voorstellen voor codemodificaties. Rational Suite TestStudio vormt een volledige testoplossing voor alle ontwikkelprojecten.

"Veel softwareontwikkelaars realiseren zich niet dat het verrichten van snelheidstesten tijdens alle fasen van de ontwikkeling grote voordelen biedt, tot het te laat is", zegt David Abelow, directeur Segment and Alliance Marketing van Rational. "Deze annoncering onderstreept weer eens het belang van deze snelheidstesten en wij zijn dan ook verheugd, dat IBM voor Rational Suite TestStudio heeft gekozen om ISV's te helpen hun producten te testen. Wij menen dat het gebruik van Rationals testproducten tijdens het ontwikkelproces grote voordelen heeft voor de klanten van ISV's, omdat het de kwaliteit verbetert en de ontwikkelcycli verkort van de producten waar zij afhankelijk van zijn."

"Met Rational Suite TestStudio zijn wij in staat om ISV's te helpen uitgebreide snelheidstesten tijdens het hele ontwikkelproces uit te voeren", zegt Todd Chase, Program Director van de IBM Solution Partnership Centers. "Wij zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om vooraanstaande technologie aan ons productaanbod toe te voegen en ISV's hun cycli voor productontwikkeling te laten verkorten. Dit is precies waar Rational ons mee helpt."

Op grond van de overeenkomst zal Rational de IBM Solution Partnership Centers voorzien van Rational Suite TestStudio, alsmede van technische ondersteuning, expertise en training. De medewerkers van IBM Solution Partnership Centers zullen een training ondergaan voor het gebruik van Rational Suite TestStudio, met als doel om ISV's te helpen de prestaties en schaalbaarheid van hun applicaties beter te laten begrijpen. IBM Solution Partnership Centers zullen Rational Suite TestStudio ook aanbevelen als een betrouwbaar instrument voor het testen van de werkbelasting van applicaties. Dit geeft ISV's die zelf niet over dergelijke testmiddelen beschikken, een nieuw tool in handen.

Er zijn op dit moment vijftien SPC-locaties over de hele wereld. ISV's hebben de Rational Suite Test Studio reeds gebruikt bij SPC's in Massachusetts, Californië en Engeland. Meer informatie over IBM Solution Partnership Centers is te vinden op www.developer.ibm.com/spc/index.html.

"Rational en IBM hebben de wensen van softwareontwikkelaars altijd goed begrepen en beide bedrijven hebben consistent producten en services afgeleverd, die aan deze behoeften tegemoet komen", zegt Tim Kan, Chief Technology Officer van Envision, een IT-consultant. "Nu IBM's Solution Partnership Centers ook beschikken over Rational Suite TestStudio, kunnen bedrijven zoals het onze veel productiever worden in een kortere tijd, wat resulteert in minimale risico's en een maximaal voordeel voor onze klanten." Over IBM PartnerWorld for Developers
Softwareontwikkelaars worden ondersteund door IBM's PartnerWorld for Developers (www.developer.ibm.com) - een wereldwijd programma dat ontworpen is om softwareontwikkelaars grotere markten te laten bereiken, hun productiekosten omlaag te brengen en hun producten sneller op de markt te laten brengen. Rational is een Premier-level lid van PartnerWorld for Developers.

Rational Software
Rational Software (Nasdaq: RATL), the e-development company, levert een combinatie van tools, services en software engineering best practices voor het ontwikkelen van software voor e-business, infrastructuur, devices en embedded systems. Rational's e-ontwikkeloplossingen helpen organisaties de softwareontwikkelingsparadox te overbruggen door de time-to-market te versnellen, terwijl de kwaliteit blijft gewaarborgd. Rational's geïntegreerde oplossing vereenvoudigt het aanschaffen, de inzet en het ondersteunen van een uitgebreid ontwikkelplatform, waarbij de totale gebruikskosten omlaag gaan.

Rational biedt oplossingen voor de gehele software ontwikkelcyclus, van requirement management, en visueel modeleren tot automatisch testen en versiebeheer. Deze oplossingen ondersteunen de meest gangbare programmeertalen, databases, ERP-systemen en middleware-technologieën op Windows-, Linux- en UNIX- platforms. Rational is opgericht in 1981 en een van 's werelds grootste software bedrijven, realiseerde in 2000 (dat eindigde december 2000) een omzet van 754 miljoen dollar (837 miljoen euro). Het bedrijf biedt wereldwijd aan meer dan 4000 mensen werk. Meer informatie over Rational is te vinden op: www.rational.com/benelux.

Voor meer informatie
Rational Software Benelux B.V., Epco Pottinga, telefoon 020- 45 46 300, e-mail (epotting@rational.com), of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert W. de Moll, telefoon 023 - 5628208, e-mail (robertdm@monogram.nl)

Rational Software, Rational Suite Enterprise, Rational AnalystStudio, Rational DevelopmentStudio, Rational TestStudio, Rational PerformanceStudio, Rational Rose, Rational ClearCase, RequisiteProe en het Rational-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Rational Software Corporation in de Verenigde Staten en in andere landen.
* Is een handelsmerk van IBM Corporation. Het IBM eServer merk bestaat uit het vastgelegde IBM e-business logo met daar achter de omschrijvende term 'server'
** Het IBM e-business logo, pSeries, xSeries, iSeries en zSeries zijn alle handelsmerken van IBM Corporation. Alle andere zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...