Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM neemt Rational Suite TestStudio in gebruik

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IBM Solution Partnership Centers nemen Rational Suite TestStudio in gebruik

Schiphol-Rijk, 5 april 2001 - De IBM Solution Partnership Centers (SPC) hebben de Rational Suite TestStudio van Rational Software in gebruik genomen. Dit betekent dat onafhankelijke softwareproducenten (Independent Software Vendors, ISV's) die gebruik maken van de IBM Solution Partnership Centers, bij het invullen van de aan hun gestelde ontwikkelvereisten tijdens elke fase van het ontwikkelproces de code aan snelheidstesten onderwerpen. Deze ISV's kunnen hierdoor niet alleen een kwaliteitsverbetering bewerkstelliggen van de te leveren producten, maar ze kunnen gelijktijdig ook de benodigde tijd bekorten om hun klanten deze producten op de markt te laten brengen. Voor de klanten van de IBM ISV's biedt dit het belangrijke voordeel dat de opgeleverde producten grondig zijn getest en dus optimale prestaties zullen leveren in hun kritische zakelijke omgevingen.

De IBM Solution Partnership Centers helpen ISV's bij het 'porten', operationeel maken, testen en op de markt brengen van applicaties voor alle IBM-platforms. De dienstverlening omvat het overzetten van code naar de IBM eServer* iSeries**, zSeries** of pSeries**, het testen op de IBM eServers* xSeries** of eenvoudigweg het onderzoeken van nieuwe IBM-tools, middleware en technologieën. Op basis van de testscripts die geproduceerd zijn met behulp van Rational Suite TestStudio, helpen de SPC's hun klanten bij het uitvoeren van snelheidstesten voor toepassingen die op IBM hardware-oplossingen draaien. Hierdoor kunnen de gewenste eindresultaten beter worden bereikt.

Rational Suite TestStudio is een geïntegreerde verzameling geautomatiseerde testtools, waarmee applicaties accuraat kunnen worden getest op het gebied van functionaliteit, betrouwbaarheid en snelheid. TestStudio bestaat uit alle tools van Rational voor het geautomatiseerd testen en voor foutopsporing, alsmede het Rational Suite Team Unifying Platform. Dit platform biedt alle ontwikkelaars toegang tot ontwikkeltrajecten, applicatievereisten, test- en debug-tools en voorstellen voor codemodificaties. Rational Suite TestStudio vormt een volledige testoplossing voor alle ontwikkelprojecten.

"Veel softwareontwikkelaars realiseren zich niet dat het verrichten van snelheidstesten tijdens alle fasen van de ontwikkeling grote voordelen biedt, tot het te laat is", zegt David Abelow, directeur Segment and Alliance Marketing van Rational. "Deze annoncering onderstreept weer eens het belang van deze snelheidstesten en wij zijn dan ook verheugd, dat IBM voor Rational Suite TestStudio heeft gekozen om ISV's te helpen hun producten te testen. Wij menen dat het gebruik van Rationals testproducten tijdens het ontwikkelproces grote voordelen heeft voor de klanten van ISV's, omdat het de kwaliteit verbetert en de ontwikkelcycli verkort van de producten waar zij afhankelijk van zijn."

"Met Rational Suite TestStudio zijn wij in staat om ISV's te helpen uitgebreide snelheidstesten tijdens het hele ontwikkelproces uit te voeren", zegt Todd Chase, Program Director van de IBM Solution Partnership Centers. "Wij zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om vooraanstaande technologie aan ons productaanbod toe te voegen en ISV's hun cycli voor productontwikkeling te laten verkorten. Dit is precies waar Rational ons mee helpt."

Op grond van de overeenkomst zal Rational de IBM Solution Partnership Centers voorzien van Rational Suite TestStudio, alsmede van technische ondersteuning, expertise en training. De medewerkers van IBM Solution Partnership Centers zullen een training ondergaan voor het gebruik van Rational Suite TestStudio, met als doel om ISV's te helpen de prestaties en schaalbaarheid van hun applicaties beter te laten begrijpen. IBM Solution Partnership Centers zullen Rational Suite TestStudio ook aanbevelen als een betrouwbaar instrument voor het testen van de werkbelasting van applicaties. Dit geeft ISV's die zelf niet over dergelijke testmiddelen beschikken, een nieuw tool in handen.

Er zijn op dit moment vijftien SPC-locaties over de hele wereld. ISV's hebben de Rational Suite Test Studio reeds gebruikt bij SPC's in Massachusetts, Californië en Engeland. Meer informatie over IBM Solution Partnership Centers is te vinden op www.developer.ibm.com/spc/index.html.

"Rational en IBM hebben de wensen van softwareontwikkelaars altijd goed begrepen en beide bedrijven hebben consistent producten en services afgeleverd, die aan deze behoeften tegemoet komen", zegt Tim Kan, Chief Technology Officer van Envision, een IT-consultant. "Nu IBM's Solution Partnership Centers ook beschikken over Rational Suite TestStudio, kunnen bedrijven zoals het onze veel productiever worden in een kortere tijd, wat resulteert in minimale risico's en een maximaal voordeel voor onze klanten." Over IBM PartnerWorld for Developers
Softwareontwikkelaars worden ondersteund door IBM's PartnerWorld for Developers (www.developer.ibm.com) - een wereldwijd programma dat ontworpen is om softwareontwikkelaars grotere markten te laten bereiken, hun productiekosten omlaag te brengen en hun producten sneller op de markt te laten brengen. Rational is een Premier-level lid van PartnerWorld for Developers.

Rational Software
Rational Software (Nasdaq: RATL), the e-development company, levert een combinatie van tools, services en software engineering best practices voor het ontwikkelen van software voor e-business, infrastructuur, devices en embedded systems. Rational's e-ontwikkeloplossingen helpen organisaties de softwareontwikkelingsparadox te overbruggen door de time-to-market te versnellen, terwijl de kwaliteit blijft gewaarborgd. Rational's geïntegreerde oplossing vereenvoudigt het aanschaffen, de inzet en het ondersteunen van een uitgebreid ontwikkelplatform, waarbij de totale gebruikskosten omlaag gaan.

Rational biedt oplossingen voor de gehele software ontwikkelcyclus, van requirement management, en visueel modeleren tot automatisch testen en versiebeheer. Deze oplossingen ondersteunen de meest gangbare programmeertalen, databases, ERP-systemen en middleware-technologieën op Windows-, Linux- en UNIX- platforms. Rational is opgericht in 1981 en een van 's werelds grootste software bedrijven, realiseerde in 2000 (dat eindigde december 2000) een omzet van 754 miljoen dollar (837 miljoen euro). Het bedrijf biedt wereldwijd aan meer dan 4000 mensen werk. Meer informatie over Rational is te vinden op: www.rational.com/benelux.

Voor meer informatie
Rational Software Benelux B.V., Epco Pottinga, telefoon 020- 45 46 300, e-mail (epotting@rational.com), of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert W. de Moll, telefoon 023 - 5628208, e-mail (robertdm@monogram.nl)

Rational Software, Rational Suite Enterprise, Rational AnalystStudio, Rational DevelopmentStudio, Rational TestStudio, Rational PerformanceStudio, Rational Rose, Rational ClearCase, RequisiteProe en het Rational-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Rational Software Corporation in de Verenigde Staten en in andere landen.
* Is een handelsmerk van IBM Corporation. Het IBM eServer merk bestaat uit het vastgelegde IBM e-business logo met daar achter de omschrijvende term 'server'
** Het IBM e-business logo, pSeries, xSeries, iSeries en zSeries zijn alle handelsmerken van IBM Corporation. Alle andere zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie