Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Vermeend pleit voor 'nieuwe bouw werkgever'

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: FNV Bouw
Zoek soortgelijke berichten

Minister Vermeend pleit voor 'nieuwe werkgever'

Minister van Sociale Zaken Willem Vermeend ziet werknemers nog niet zelf met hun baas over hun loon en andere arbeidsvoorwaarden onderhandelen. Wel vindt hij dat de ?moderne werknemer? zich z?n leven lang moet scholen en zich flexibel voor allerlei werk moet inzetten. Zo?n werknemer heeft dan wel een ?moderne werkgever? nodig, die ruimte biedt voor prettig en afwisselend werk, ook parttime.

De minister hield zijn pleidooi op het congres van FNV Bouw. Hij vindt bovendien dat in ?moderne CAO?s? keuzes moeten zitten. Per bedrijf, af te spreken met de ondernemingsraad, maar ook per individuele werknemer. Voorzitter Roel de Vries van FNV Bouw had eerder op de dag al gezegd dat FNV Bouw met zulke vormen van modernisering allang bezig is. Niet alleen over het loon, maar ook voor scholing en verlofregelingen maakt de bond afspraken met werkgevers. Als reactie op Vermeend zei De Vries dat de overheid zulke moderne CAO?s dan wel algemeen verbindend moet verklaren. Ze zijn daarmee niet alleen van toepassing op de verenigingen van werkgevers en werknemers die het akkoord hebben gesloten, maar op de gehele bedrijfstak. Verder pleitte Roel de Vries voor ?convenanten? van werkgevers en werknemers samen met het Ministerie van Sociale Zaken over levenslang leren. Net zoals deze drie partijen nu afspraken maken over verbetering van arbeidsomstandigheden.

FNV BOUW
Postbus 520 - 3440 AM WOERDEN
Telefoon: (0348) 575 575 - Fax: (0348) 423 610 E-mail: (info@fnvbouw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie