Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Drogisterij overvallen
5-4-2001. Een gewapende man heeft gisteravond een drogisterij aan de Overtoom overvallen. De overvaller bedreigde twee personeelsleden met een vuurwapen en eiste geld. Nadat de overvaller geld uit een kassalade had weggenomen, ging hij er lopend vandoor. Niemand raakte gewond.Alcohol & rood licht
5-4-2001. Gisteravond hield de politie een alcoholcontrole op de Klimopweg en de Schepenlaan. Van de 416 bestuurders die een blaastest moesten afleggen bleken er drie te veel te hebben gedronken. De hoogste score bedroeg 575 UGL (ongeveer 1,3 promille). Naast een proces-verbaal moest deze bestuurder ook zijn rijbewijs inleveren. Verder kregen acht automobilisten ook nog een proces-verbaal voor het niet dragen van de gordel en het onnodig claxonneren. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.

Roodlichtcontrole
Gistermorgen hield de politie een roodlichtcontrole op de Kattenburgerstraat. Van de gecontroleerde bestuurders negeerden 32 het rode licht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zij krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd.Verkeerscontroles
5-4-2001. Gisteren hield de politie verkeerscontroles op de Mauritskade en de Anne Frankstraat. Op de Mauritskade schreven de agenten 14 bonen uit. Het ging daarbij onder meer om het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs en het niet dragen van de autogordel. Op de Anne Frankstraat gingen 14 bestuurder op de bon. Hier ging het uitsluitend om het niet dragen van de gordel. Alle overtreders krijgen binnenkort bericht thuis.Te snel op de snelweg
5-4-2001. Vannacht hield de politie een snelheidscontrole op de Rijksweg A10- West. Tijdens de controle gold een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur in verband met werkzaamheden. De agenten zetten 48 automobilisten op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 kilometer per uur.

Gistermorgen stond de radarapparatuur op de Rijksweg A10-Noord opgesteld. In verband met filevorming gold op het moment van de controle een maximumsnelheid van 70. Van de gecontroleerde bestuurders hielden 19 zich niet aan de snelheidslimiet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 kilometer per uur. Bovendien bleken 25 bestuurders de autogordel niet te dragen.

Op de Rijksweg A-1 registreerde de radar gistermorgen 20 snelheidsovertreders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 kilometer per uur, in plaats van 100. Alle overtreders krijgen binnenkort bericht thuis.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie