Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brio blijft Informatica Metadata Exchange API ondersteunEN

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Brio blijft Informatica Metadata Exchange API ondersteuning bieden met het nieuwe Brio Enterprise Decision Platform

Snelle uitwisseling van metadata tussen Brio en het Informatica-platform bevordert productiviteit en analytische consistentie bij gezamenlijke klanten

Brussel (B), 04/05/2001
Brio Technology (Nasdaq: BRIO), vooraanstaand leverancier van business intelligence- en analytische oplossingen voor de Fortune 1000, maakt bekend dat de nieuwe versie van Brio.Enterprise ondersteuning biedt aan de Metadata Exchange application programming interface (API) van Informatica Corporation (Nasdaq: INFA). Hierdoor genieten gezamenlijke klanten van een hele reeks voordelen, zoals de mogelijkheid om duidelijke zakelijke samenvattingen van de opgeslagen gegevens te bekijken, te controleren wie laatst die informatie updatete en de datum waarop deze update plaatsvond. Deze samenwerking vereenvoudigt de data-integratie tussen de oplossingen van Informatica en Brio en biedt eindgebruikers een snelle toegang tot essentiële gegevens.

"Brio is reeds lang een gewaardeerde partner van Informatica," stelt Girish Pancha, senior vice president en general manager voor de platformtechnologie bij Informatica. "Er is een blijvende nood aan de integratie en de analyse van de explosief aangroeiende hoeveelheid gegevens die steeds meer verschillende systemen vanuit de hele onderneming voortbrengen. Daarom is het van vitaal belang de gebruikers te voorzien van robuuste analytische tools. Brio's continue ondersteuning van de Metadata Exchange API van Informatica voorziet de gezamenlijke klanten van een krachtige end-to-end-oplossing die meer haalt uit hun bedrijfsinformatiebronnen en zo een beter zakelijk inzicht helpt te verwerven."

Als belangrijk leverancier van software voor de integratie van bedrijfsgegevens, consolideert Informatica de gegevens waartoe Brio.Enterprise toegang heeft. Op die manier hebben klanten rechtstreeks toegang tot de geïntegreerde gegevens door het gebruik van de nieuwe versie van Brio.Enterprise. Brio integreert naadloos met de oplossingen van Informatica, waardoor klanten onmiddellijk toegang hebben tot duidelijke zakelijke samenvattingen - met historische informatie over de gegevens.

"We zijn reeds lang partner van Informatica en het verheugt ons dan ook onze gezamenlijke klanten de voordelen aan te kunnen bieden van de Informatica Metadata Exchange API," zegt Katherine Glassey, chief strategy officer bij Brio Technology. "Bedrijven hebben nog altijd nood aan een geavanceerde gegevens-analyse om hun werk te doen. Het is van vitaal belang dat technologieleveranciers samen blijven werken om bedrijfsoplossingen te ontwerpen die tegemoet komen aan de veranderende noden van de werknemers. Brio.Enterprise' focus op de eind-gebruiker haalt zijn voordeel uit de Metadata Exchange API van Informatica en voorziet klanten van analysetools en toegang tot gegevens in real time."

De Metadata Exchange API van Informatica is een open bidirectionele API voor de uitwisseling van metadata tussen de Informatica Metadata Repository en andere "repository stores" voor metadata. De Metadata Exchange API is uitgegroeid tot de meest wijdverspreide methode voor toegang tot metadata in de sector en is populairder bij meer business intelligenceverkopers dan enige andere methode. De Informatica Metadata Exchange API is speciaal ontworpen om de verificatie en de validatie te leveren die nodig is om de integriteit van de uitwisseling van metadata te verzekeren.

| END |

Informatica
Informatica levert analytische software die bedrijven in staat stelt een beter inzicht te verwerven in hun business om zo een concurrentieel voordeel te bekomen. Meer dan 1100 klanten wereldwijd, waaronder meer dan de helft van de Fortune 100, maken gebruik van het Informatica Insight Network om kritische informatie te integreren, te analyseren en te personaliseren. Op die manier verbeteren deze bedrijven hun zakelijke performantie en hun reactiesnelheid doorheen de volledige waardeketen. Het productengamma van Informatica omvat een uitgebreide reeks analytische toepassingen, het krachtigste platform voor de integratie van gegevens in de wereld en een breed gamma van ondersteunende diensten en partnerships. De klantenlijst van Informatica bevat namen als 3Com, AMD, American Airlines, BMW, Boeing, Borders Group, Chevron, Cisco, CNET, Deutsche Bank, eBay, General Electric, Hewlett-Packard, Inktomi, Merck, Merrill Lynch, MetLife, Motorola, Mutual of Omaha, Philips, Polo Ralph Lauren, Sprint en UBS. Surfen kan naar www.informatica.com.

Brio Technology
Brio Technologie voorziet een betrouwbaar analytisch softwareplatform waarmee bedrijven het complexe proces van het omzetten van bedrijfsgegevens naar beslissingsondersteunende informatie kunnen vereenvoudigen. Brio ONE wordt algemeen erkend als de gebruiksvriendelijkste analytische oplossing in de sector. Met Brio ONE overstijgt business intelligence de geavanceerde query- en analysetechnologieën door de krachtige toelevering van informatie via de bedrijfsrapportering en dashboards voor het kader. De Brio ONE producten worden gebruikt door ruim de helft van de Fortune 500-lijst en bieden individuele medewerkers, werkgroepen en kaderleden van een organisatie de mogelijkheid om on line informatie te vinden, te raadplegen, te delen, te beheren en uit te wisselen met duizenden andere werknemers, partners en klanten doorheen het bedrijf. De producten van Brio, gesticht in 1989 en met hoofdkwartier in Santa Clara (VS), kunnen wereldwijd gevonden worden via www.brio.com en nl.brio.com

Journalisten
Catherine Pierce, Marketing Director EMEA
tel: +33 (0) 1 55 69 36 06 - fax: +33 (0) 1 47 25 02 59 (catherine.pierce@brio.com)
Rogier Lanting, public relations, NewsEngine PR Nederland tel: +31 20 567 21 70, fax: +31 20 567 21 77
(rogier.lanting@newsenginepr.com)
Distributeur in Nederland
Brio Software Nederland
A Unit 4 Company
Phone: +31 (0) 184 - 448100
Fax: +31 (0) 184 ? 448101
Roel Haverland ? e-mail :(rha@brio.nl)
Ref.:BRIO0876-F7AA2

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie