Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rondleidingen en demonstraties in Natuurmuseum

Datum nieuwsfeit: 05-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

De verborgen schatten van het Natuurmuseum
Rondleidingen in collectiedepot en demonstraties tijdens Museumweekend

In het Nationale Museumweekend op zaterdag 21 en zondag 22 april gaan de deuren van het collectiedepot van het Natuurmuseum Nijmegen voor één keer open voor het publiek. Tijdens een rondleiding kunnen geïnteresseerden kennismaken met de verborgen schatten van moeder natuur. Maar liefst 35.000 insecten, stenen, schelpen, planten, zoogdieren, vogels en botten zijn hier opgeslagen in kasten of laden. In het museum demonstreren collectiemedewerkers het opzetten van dieren en geven ze uitleg over het verzamelen en onderzoeken van stenen, fossielen, planten en insecten. Bovendien is Poepgoed te zien, de spraakmakende tentoonstelling over de stoelgang bij mens en dier. Met reeds 9000 bezoekers breekt de expositie alle records van het museum!

Het Natuurmuseum Nijmegen haakt in op het landelijke thema 'Even te zien', over collectievoorwerpen, die het publiek normaal nauwelijks krijgt te zien. Collectiemedewerkers geven rondleidingen door het depot en geven uitleg over het beheren en bewaren van objecten uit de natuur. Deelnemers krijgen een beeld van de brede museumcollectie en zien zelden vertoonde collectievoorwerpen. Vanwege de beperkte ruimte in het depot en de kwetsbaarheid van de collectie mogen slechts 6 tot 8 personen per rondleiding mee. De rondleidingen worden op beide dagen gegeven van 13.00 tot 16.00 uur en duren ongeveer 20 minuten. In het Natuurmuseum geven collectiemedewerkers van 12.00 tot 16.00 uur demonstraties en uitleg over het verzamelen, beheren en onderzoeken van natuurcollecties. De zaterdag staat in het teken van insecten, stenen en fossielen. De zondag staat in het teken van planten, stenen, fossielen en het prepareren van dieren. Bij de demonstraties maken de deskundigen gebruik van een microscoop met videocamera, zodat een insect of plant sterk vergroot is te zien op een monitor. Ook determineren ze gevonden stenen en fossielen. De demonstraties vinden plaats in het nieuw gevestigde informatiecentrum. Hier is een gedeelte van de regionale collectie gepresenteerd in interactieve thema-units met boeken en cd-rom's, zodat bezoekers ook zelf een gevonden object kunnen benoemen.

Speciaal dit weekend is bij de tentoonstelling Poepgoed extra veel poep te zien van o.a. de eland, de capybara, het aardvarken, de panter en de gorilla. Nieuwsgierig naar de museumcollectie? Op de homepage van het Natuurmuseum www.natuurmuseum.nl zijn meer dan 50 collectievoorwerpen te zien van mestkever tot mammoetkies.

Tijdens het Nationaal Museumweekend is het Natuurmuseum Nijmegen extra lang geopend: op zaterdag én zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers hebben dit weekend 50% korting op de entreeprijs. De normale entree voor volwassenen bedraagt f4, - en voor kinderen f3,-. MJK is geldig. Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024-3297070.

Geachte redactie,
Wilt u zo vriendelijk zijn om dit persbericht in uw blad op te nemen? Voor foto's en meer informatie kunt u contact opnemen met het Natuurmuseum Nijmegen, telefoon 024-3297070.

Yvonne Bloemena, PR-medewerker

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie